fbpx

RAJKO OSTOJIĆ: “HDZ stoti put interese svoje stranke stavlja ispred interesa države”

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić danas je prozvao HDZ da svoje interese stavlja ispred interesa države i zdravlja građana, a ministre zbog nedonošenja odluka, izbjegavanja odgovornosti i skrivanja iza Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“HDZ stoti put interese svoje stranke stavlja ispred interesa države, zdravlja naših građana, ekonomskog zdravlja, ali i interesa predsjedanja Europskom unijom”, kazao je Ostojić na konferenciji za novinare.

Ostojić optužio HDZ da krši mjere o zabrani zapošljavanja i javnoj nabavi

HDZ-ovcima su izbori ključ svega, istaknuo je i dodao kako se isto desilo i 15. ožujka kad su im unutarstranački izbori bili važniji od interesa države jer su odmah dan nakon toga uvedene mjere karantene, a ne prije kao primjerice u susjednoj Sloveniji i drugim zemljama središnje Europe.

Napomenuo je da su kao ključne mjere uvedene zabrana zapošljavanja i mjere javne nabave.

“A HDZ kao HDZ, odmah su te svoje preporuke i zabrane prekršili”, poručio je Ostojić.

Kao primjer je naveo to da je direktor Hrvatskih pošta nabavljao opremu po dva puta većoj cijeni, umjesto po 65 nabavljao je po 130 milijuna kuna.

Istovremeno, dodaje, direktor HEP-a “mešetari nekretninama”, a oba uz prešutnu suglasnost svojih resornih ministara.

“Državni inspektor koji bi trebao brinuti da nema koronaprofitera brine o članovima svoje obitelji. Očito je doslovnu shvatio maksimu ‘s faksa na posao’ pa čim mu je članica obitelji diplomirala u 47. godini života, odmah je dobila posao. Ta tri primjera zorno pokazuju da je HDZ ostao isti“, istaknuo je.

Zabranom rada nedjeljom HDZ se dodvorava desnici

Ostojić je nečuvenom ocijenio i mjeru zabrane rada nedjeljom, uvjeren da HDZ to radi kako bi se dodvorio konzervativnoj desnici i “svima onima koje im je Škoro oduzeo da ih ponovno vrati pod svoje okrilje”. Ustvrdio je kako nema nikakvih stručnih i znanstvenih dokaza da se zabrana rada nedjeljom može povezati s koronavirusom, a struka je to pokušala podržati.

Stručnjacima iz Nacionalnog stožera poručio je – nemojte ulaziti u politiku.