fbpx

ČASTIO SE NA RAČUN OPĆINE Uskok proširio istragu protiv HDZ-ovog načelnika Bubnjara

Uskok je danas proširio istragu protiv načelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara pokrenutu u siječnju zbog trošenja još najmanje 140 tisuća općinskih kuna u osobne svrhe.

Ne navodeći ime optuženika Uskok je izvijestio da je Bubnjar od 3. siječnja do 29. prosinca 2019. debitnom i kreditnom karticom koje su izdane općini u više navrata putem bankomata ili dolaskom u poslovnicu banke podigao najmanje 11.000 kuna koje je koristio za svoje potrebe.

Također je tim karticama u više navrata u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom i na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu platio privatne troškove u ukupnom iznosu od najmanje 136.546 kuna.

“Na opisani način je ostvario nepripadnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu od najmanje 147.546 kuna, za koji iznos je oštetio općinu Škabrnja”, izvijestio je Uskok.

Istraga protiv Bubnjara u siječnju je pokrenuta zbog trošenja sličnog iznosa i na gotovo isti način, ali godinu dana ranije.

U lipnju prošle godine Uskok je protiv Bubnjara i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić podigao optužnicu zbog sumnje da su zloporabama položaja i ovlasti te krivotvorenjem isprava Škabrnju oštetili za gotovo 900.000 kuna.

U tom slučaju Bubnjara terete za fiktivna službena putovanja kao pokriće za isplatu dnevnica i putnih troškova te podizanje općinskog novca koji je koristio za privatne svrhe.