fbpx

HDZ-ovci nisu prešli Škori zbog korupcije i kriminala u stranci, već zato što HDZ nije dovoljno ‘desno’

Niti jednom jedinom riječju gradonačelnik Vukovara nije spomenuo kriminal, korupciju, pljačku i skandale kao razloge napuštanja HDZ-a njega i HDZ-ovih vjećnika, već prije svega to što HDZ nije dovoljno ‘desna’ opcija. Upravo ta činjenica najbolje opisuje sav jad i bijedu hrvatske politike.

Penava je naborojao razloge izlaska iz HDZ-a:

“Prvi razlog za ovo je neprocesuiranje ratnih zločina. Drugi razlog je gospodarski. Vukovar se konstantno, od strane ove i svih drugih vlada, koristi u marketinške svrhe. Koliko ste puta čuli od ministara, premijera, ili čak gospodina Junckera, o Zakonu o poticanju ulaganja. Još ne postoji ni prijedlog tog zakona. Najveća vukovarska poduzeća dovedena su u opasnost. Borovo, Vupik, Velepromet, Komunalac i čitav niz tvrtki ostali su bez prava iz 2001. godine.

Treće, i ključno, je popis stanovništva. Još jednom je u trgovini između HDZ-a i koalicijskih partnera Vukovar izdan. Nevjerojatan je dogovor da manjinci popisuju manjince, a teret toga će snositi građani Vukovara. Ustupak koalicijskom partneru stavljen je ispred građana Vukovara i žrtve“, kazao je Penava te najavio osnivanje nove stranke kao i mogućnost izlaska na parlamentarne izbore na listi Domovinskog pokreta.

Pljačka, korupcija, nepotizam – ništa

Ni spomenuo nije da napušta stranku iz čije je vlade zbog korupcije moralo otići dvije trećine ministara. Da napušta stranku čiji je bivši predsjednik u zatvoru zbog kriminala. Koja je nepravomoćno osuđena za zločinočko udruživanje…