fbpx

IVICA ŽUVELA: “Da sam išao za foteljom, učlanio bih se u HDZ”

Hrvatska socijalno-liberalna stranka ostala je bez dvojice članova. Osim zadarskog ginekologa Ivice Žuvele, stranku je napustio i Janko Deković.

I jedan i drugi to su priopćili na Facebooku.

Žuvela: Hrebak koketira s HDZ-om

Kako je Žuvela naveo, razlog napuštanja HSLS-a je koketiranje predsjednika stranke Darija Hrebaka s HDZ-om. Podsjetimo, zadnjih se dana uvelike priča da će Hrebak dobiti mjesto na listi u Drugoj izbornoj jedinici. On je u razgovoru za Index kazao kako ništa još nije dogovoreno, ali nije demantirao pregovore.

Žuvela je u podužoj objavi na Facebooku objasnio da on s ovakvim HDZ-om ne želi imati posla te zbog toga napušta stranku. Jutros je u novoj objavi demantirao da je već jednom izašao iz HSLS-a i naglasio da “ne odustaje od borbe za pravedniju Hrvatsku”.

Riječ je o doktoru koji se požalio na zaštitnu opremu pa dobio opomenu pred otkaz

“Prvo, nisam već jednom izlazio iz HSLS-a nego se samo pasivizirao. Drugo, vidim da me već neki pokušavaju diskreditirati da idem za foteljom. Da sam išao za foteljom, učlanio bih se u HDZ ili bih ostao na postojećoj fotelji. Tima poručujem da sam ja još uvijek isti čovjek, čovjek s imenom i prezimenom koji želi graditi Gotovčevu Hrvatsku. Spočitava mi se da mi do sada nije smetala koalicija s HDZ-om, sad mi odjednom smeta. Netočno. Progutao sam par koalicija u nadi da će doći bolja vremena. I kad se činilo da su došla, sve je ostalo isto usprkos drukčijim najavama. Nikome ništa ne zamjeram, svakome mogu pogledati u oči i svima želim sve najbolje. S ovime završavam sve rasprave i okrećem novu stranicu, slobodan i neopterećen. Zahvaljujem se svima koji su me podržali i poslali mi na stotine poruka. Ne odustajem od borbe za pravedniju Hrvatsku!”, napisao je Žuvela.

Riječ je o liječniku koji je široj javnosti postao poznat nakon što je od ravnateljice Doma zdravlja Zadarske županije dobio opomenu pred otkaz jer je 28. ožujka na televiziji rekao da zaštitna oprema koju su dobili on i njegovi kolege nije adekvatna.

“Slično kao i dr. Ivo Žuvela, od danas više nisam član HSLS-a. Poštujem rad i odluke Darija Hrebaka, ali iz osobnih razloga više ne želim biti dio te priče. Sretno u daljnjem radu!” kratko je napisao Janko Deković.