KOD BILJANA Pao vojni školski avion – poginuli instruktor i kadet

Oko 16 sati u mjestu Biljane Donje, nedaleko od Zadra, pao je vojni školski avion. Poginuli su instruktor i kadet.

U padu vojnog školskog aviona ZLIN oznake 403 poginula su dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, priopćio je MORH.

“U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 16:02 sati zaprimljena je dojava da je u mjestu Biljane Donje pao avion. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, a o ovom događaju su obaviještene i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, poručili su iz PU zadarske.

O događaju se oglasio i MORH:

“U četvrtak, 7. svibnja 2020. godine kod Biljana Donjih oko 16 sati dogodio se pad vojnog školskog aviona ZLIN u kojem su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, bila je riječ o redovnom obučnom letu.

Na mjesto događaja upućene su nadležne službe.

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku.

Ministarstvo obrane će o više informacija izvijestiti javnost.”

Milanović uputio sućut obiteljima

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović izrazio je sućut obiteljima dvojice pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su izgubili život u nesreći vojnog školskog aviona Zlin tijekom redovnog obučnog leta.

“Strašan je to i nenadoknadiv gubitak ne samo za njihove obitelji nego i za prijatelje i kolege iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kao i za Oružane snage RH”, stoji u Milanovićevom priopćenju.

Foto: Diadora.tv