fbpx

Lovrinović i Sinčić potpisali koaliciju: Izbori idu ovako naglo jer Hrvatsku čeka “početak kolapsa”

Predsjednici stranaka Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović i Živog zida Ivan Vilibor Sinčić potpisali su ugovor o koaliranju na parlamentarnim izborima, pozivajući sve od lijevog do desnog centra da im se pridruže za ključne promjene u RH.

Lovrinović je s konferencije za novinare na okupljanje pozvao sve političke stranke, udruge, pojedince s namjerom sudjelovanja na izborima i preuzimanju političke vlasti, kako bi se proveli ključni programski ciljevi za preporod gospodarstva, države i društva.

U projektu, dodaje, mogu sudjelovati sve stranke, pojedinci i udruge koji su u stanju prihvatiti nekoliko ključnih programskih ciljeva važnih za revitalizaciju Hrvatske u svakom pogledu.

Lovrinović: U vrlo opasnoj smo situaciji koja prijeti razgradnjom države

“Nalazimo u vrlo opasnoj situaciji koja prijeti razgradnjom države i destrukcijama svake vrste”, istaknuo je Lovrinović te poručio da će građani na izborima moći glasati “za”, a ne više “protiv”.

Objasnio je da su se kao rezultat lošeg izbornog sustava, “koje su namjerno izmislile dvije stranke da ostanu na vlasti do sudnjeg dana”, pokazalo da se 200.000 glasova “bacilo”, prelilo u mandate HDZ-a i SDP-a. Zato će njegovoj koaliciji, najavljuje, prvi potez nakon izbora biti promjena tog izbornog zakona.

Najavio je da će idućih dana predstavljati nove članove koalicije, a žele okupiti poštene i stručne ljude koji u sebi imaju “čvrstine i duha za promjene, građanskog aktivizma i hrabrosti” za ključne promjene koje su neophodne Hrvatskoj. Okupljaju i one koji su pripadali drugim strankama koje su njihovi šefovi isključili jer su bili pošteni i stručni.

Sinčić: Izbori idu ovako naglo jer Hrvatsku čeka “početak kolapsa”

Sinčić kaže da izbori idu ovako naglo zato što u drugoj polovici godine, pa već i nakon 15. lipnja kad popuste ove mjere koje je donijela Vlada, Hrvatsku čeka “početak kolapsa”, sve ono što smo gledali u velikoj krizi od 2008. do 2015., pa još i gore.

“Hrvatska nema mnogo vremena, 2020. je kritična godina za hrvatsku državu i društvo kao što je to bila recimo 1990. i Hrvatska ovog časa treba sve one koji su za drugačiju Hrvatsku, funkcionalnu, reformiranu Hrvatsku na jednoj strani, u jednom taboru, u jednom stožeru”, istaknuo je.

Kaže da se cijela Hrvatska mora okupiti oko nekoliko programskih ciljeva, ne zanima ih prošlost, već razvoj, proizvodnja, pravda. Zanima ih budućnost i gledaju samo prema naprijed, poručuje Sinčić.

Istaknuo je da Hrvatska treba pravosudnu i reformu javne uprave i jedinica lokalne samouprave, novi reformirani mirovinski sustav jer je sadašnji neodrživ, te novi zdravstveni sustav jer se ovaj raspada.

Ističe da se na ovim izborima bira ili između “ove lažolopovske elite okupljene oko Plenkovićevog HDZ-a, HDZ-ovog duplića gospodina Škore, ili SDP-ove “Restart koalicije”.

“Zamislite, stare i istrošene političke elite koje su se desetljećima već izmjenjivale na vlasti, luzerske elite koje od ove države rade gubitnika, u kojoj sve manji broj ljudi želi uopće živjeti i raditi i imati ikakve veze s ovom zemljom”, zaključuje Sinčić.