fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ: “Ovo je zemlja u kojoj već odavno nema ni komunista ni fašista ali zato ima antikomunista i antifašista koji svojim svađama oko prošlosti drže sve ostale za taoce”

Županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić-Bakrač, oglasio se na svojem Facebook profilu i komentirao incident u Okučanima.

“Inače izbjegavam ideološke teme jer unose duboke podjele u društvo, pored svih gorućih problema rekao bih na manje bitnim i nebitnim stvarima. One služe političarima koji se deklariraju ideološki ovako ili onako da konfrontiraju i svađaju ljude kako bi na tome politički preživljavali, nastavljali svoje rabote dok mi tonemo.

Ipak ajmo malo o incidentu u Okučanima bez pretenzija da analiziram sam pozdrav Za dom spremni. To su već učinili mnogi drugi na ovaj ili onaj način ovisno o svom ideološkom habitusu, čine to već desetljećima i nikako da završe. Zato nastoje te svoje nezavršene prijepore prenijeti na svoju djecu i unučad. Što se zaista dogodilo u Okučanima? Pa to je barem vrlo jasno. Vidljivo iz samih slika.

Na polaganje vijenaca došli su neki likovi u iznošenim traparicama, neobrijani i za žuntu su se još skinuli u majice kratkih rukava kako bi na njima pokazali natpis!? Tako se odaje počast poginulim braniteljima!? Nek tako obučeni i zapušteni idu ćaći na pogreb. Sad ili tim likovima fali daska u glavi ili su instrumentalizirani da izazovu incident kako bi se ideološke teme opet dovele u žižu javnosti. Zaključak nije teško izvesti. Ovo je zemlja u kojoj već odavno nema ni komunista ni fašista ali zato ima antikomunista i antifašista koji svojim prijeporima i svađama oko prošlosti drže sve ostale za taoce. To je najveći paradoks ove države. A mladi masovno bježe iz te talačke krize, za poslom, egzistencijom, normalnim životom…”, napisao je Marko Pupić-Bakrač.