fbpx

MISTERIOZNA SMRT Stručnjaka iz SAD-a na rubu otkrića o koroni ubio poznanik

Znanstvenik Medicinskog centra Sveučilišta u Pittsburghu bio je na rubu “vrlo značajnih otkrića” povezanih s koronavirusom kada ga je, prema nalazima policije, ubio poznanik koji je nakon toga počinio samoubojstvo.

Bing Liu (37) bio je sam u subotu u svojoj kući u naselju Ross Township kada je drugi muškarac, identificiran kao 46-godišnji Hao Gu, ušao u njegov dom kroz otključana vrata i upucao ga. Liu je pogođen u glavu, vrat i torzo te je umro od ozljeda, piše Daily Mail.

Njegova supruga nije bila kod kuće kada je došlo do pucnjave.

Napadač počinio samoubojstvo

Policija je priopćila da se Gu nakon ubojstva vratio u svoj automobil parkiran 100 metara dalje i pištoljem upucao sam sebe. Liu i Gu su se navodno poznavali.

Za sada nema informacija da je iz kuće nešto ukradeno.

Liu je bio znanstveni suradnik na Odjelu za računalnu i sistemsku biologiju Medicinskog centra Sveučilišta u Pittsburghu (UPMC).

“Na rubu značajnih otkrića o koronavirusu”

“Bing je bio na rubu značajnih otkrića u razumijevanju staničnih mehanizama SARS-CoV-2, odnosno covida-19, ali i stanične baze zdravstvenih komplikacija”, piše UPMC u priopćenju.

Bing Liu se pridružio UPMC-u prije šest godina te je bio koautor jedne knjige, izdao više od 30 publikacija i stekao reputaciju radišnog istraživača i cijenjenog mentora mlađim kolegama.

Biologinja Ivet Bahar, voditeljica Odjela za računalnu i sistemsku biologiju, rekla je za Post-Gazette da je Liu tek nedavno počeo istraživati covid-19 i da je “počeo dobivati zanimljive rezultate”.

Izvor: Index.hr