fbpx

OPORBENJACI: “Rimac još jučer bila gradonačelnica Knina, uhićeni očito nisu na Plenkovićevoj liniji”

Pljušte reakcije na niz današnjih uhićenja, od generalnog direktora Hrvatskih šuma, do Josipe Rimac i gradonačelnice Gračaca

SDP-ovi Saša Đujić i Mirela Ahmetović na konferenciji za medije u Rijeci rekli su da se ‘ne radi o slučajnim uhićenjima’ te da otkako je HDZ na vlasti Hrvatskim šumama pada profit, prenosi N1.

‘Glavne protagoniste HDZ štiti, posebno one bliske Plenkoviću. To je dobro osmišljen plan vraćanja usluga i mazanja oči hrvatskih građana. SDP pozdravlja svaku akciju u sklopu borbe protiv korupcije, ali smo skeptični prema uhićenjima pred izbore’, rekla je Ahmetović.

Đujić je rekao kako su Hrvatske šume ‘leglo korupcije te da se tamo događa niz stvari otkako HDZ upravlja državom.

‘Nadamo se da ovo nije samo predizborni trik. Hrvatske šume su pune netransparentnih javnih natječaja, nabavlja se oprema koja nije potrebna, u zadnje četiri godine zaposleno je preko 1200 ljudi na neproizvodna mjesta – 65% osoba zaposleno je u neproizvodnom, a samo 45% u proizvodnom sektoru, koji nosi profit. Zato i dobit Hrvatskih šuma zadnjih godina rapidno pada. HDZ sustavno uništava Hrvatske šume’, rekao je Đujić.

Smatra da se u slučaju Josipe Rimac trebalo reagirati puno ranije.

Na svojem Twitteru ogasio se i Bojan Glavašević koji je napisao kako je ‘uhpašena i Josipa Rimac’ koja je, još do jučer bila gradonačelnica Knina.

‘I Josipu Rimac uhapsilo. A još jučer je bila gradonačelnica Knina, tražila od Freda Matića i mene da njen govor uvrstimo u protokol proslave godišnjice VRO Oluja, a poslije slavila na cajkama u BiH… Sic transit gloria mundi’, napisao je Bojan Glavašević.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš usporedila je situaciju sa Sanaderom napisavši na svojem Facebooku:

‘Afera Plenkovićeve Vlade se ni po broju, ni po slavi, ne bi posramio ni HDZ-ov prvak Ivo Sanader. Ni zadnji dani njegove Vlade nisu mogli proći bez krađe i korupcije. Vjerujemo da će građani to znati nagraditi 5. srpnja i poslati ga u (ne)zasluženu političku mirovinu.’

Svoj reakciju na Twitteru je sažela i bivša SDP-ovka Mirela Holy, ovako:

‘Lik iz Hrvatskih suma i Rimac ocigledno nisu na Plenkijevoj liniji. Modus operandi: jednim udarcem vise muha. Em kao HDZ ne tolerira korupciju u svojim redovima, em se rijesis ekipe iz nizih stranackih esalona koja te nervira’.