fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ: “Polupismen narod ne shvaća Šenolovu genijalnost”

Povodom zaposlenja Šenola Selimovića u agenciju Zadra Nova oglasio se priopćenjem za medije županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač. Njegovo priopćenje prenosimo i cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Neki ljudi su stvarno besramni. Drže da su svi oko njih budale. Naš Šenol dobio je posao u agenciji Zadra Nova. Eto on je poslao otvorene zamolbe za posao na više adresa, među ostalima i na Zadra Novu. Pozvalo ga na testiranje i zaposlilo. Nikad nisam vidio ni čuo da je netko zaposlen na taj način. A vi ? Mora da je do mene, nisam u tijeku sa modernim trendovima, pregazilo me vrijeme. Bitno da Šenola nije. I nije on tamo zaposlen zato što je bio Renov novinar u Voxu, bastionu slobodnog novinarstva. Niti zato što se proslavio uzdižući Zadarski list. On je zaposlen u Zadra Novu zato što zna napisati otvorenu zamolbu! Zato što je prošao testove! Zato što je pametan a drugi nisu, barem ne koliko on ! Onda mu ti zluradi i ljubomorni spočitavaju da je Zadarski list pretvorio u glasilo HDZa, srozao tiražu na 700-800 primjeraka. Ne razumiju oni ništa! Polupismen narod ne shvaća njegovu genijalnost, dubokoumnost njegove uređivačke politike. Težak križ je biti genijalac ispred svog vremena, prorok među ovcama… ostaneš neshvaćen.

Da je sve bilo po propisima i pošteno potvrdila je i ravnateljica Zadra Nove, komesaruša partije Marina Dujmović-Vuković. A kad ona tako kaže onda treba vjerovati, ona je iskrena i vjerodostojna osoba. Zar bi ona velika vjernica koja ne fali s nijedne mise i nosi onoliki križ oko vrata malverzirala i lagala !? Sram bilo sve one koji su se to usudili i pomisliti a kamoli izreći.

U agenciji Zadra Nova zaposleno je 49 đabalebaroša, eto nije dosta trebao im je Šenol da zaokruži na 50. Alibaba je imao 40 razbojnika a Zadra Nova komesarušu i 49 uhljeba. To nama treba! Agencije, županije, općine… Centri đabalebarenja i uhljebništva. Tako ćemo naprijed. Kakve inovacije, poljoprivreda, industrija… Kakve plaće medicinskog osoblja, učitelja, profesora, policije, vojske…

Za uhljebistan mora biti, ostalima kako bude.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić Bakrač