fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ: Ravnateljstvo i UV bolnice želi prikriti slučajeve mobinga

Povodom optužbi za mobing u OB Zadar reagirao je županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač Zahtjevom za pisanim odgovorom ravnateljstvu i UV OB Zadar, predsjednici Županijske skupštine Zadarske županije Nevenki Marinović, županu Božidaru Longinu, ravnatelju Željku Čulini dr. med. i članovima UV OB Zadar. Njegov zahtjev prenosimo u cijelosti.


S obzirom na dosadašnje ponašanje istih pitanje je hoću li odgovore uopće dobiti i kada, ako i dobijem vjerojatno će to biti remek djelo izbjegavanja očitovanja o bitku stvari. S obzirom da UV OB Zadar sjede takvi partijski kapitalci kao što su Zoran Škrgatić i Marina Dujmović-Vuković teško je očekivati išta smisleno, utemeljeno na pravičnim osnovama. Sud partije tako ne funkcionira.

PREDMET: ZAHTJEV ZA PISANIM ODGOVORIMA

Na Županijskoj skupštini održanoj putem maila 18.05.2020 godine zatražio sam stanku zbog mobinga nad medicinskim osobljem OB Zadar. Na to sam potaknut učestalim pozivima i zahtjevima za pomoć od strane zaposlenike OB Zadar. Na žalost po prvi put u ovom sazivu stanka nije odobrena, a do sada su stanke tražene za sve i svašta i po nekoliko puta u tijeku sjednice. To me navodi na zaključak da se mobing nad medicinskim osobljem OB Zadar želi podmesti pod tepih, prikriti. Iz obraćanja javnosti bivšeg ravnatelj OB Zadar i ministar zdravstva doc.dr.sc Daria Nakića iščitava se da je glavna sestra Darija Katuša još 2010 godine sankcionirana nakon što je peticiju također zbog mobinga potpisalo i predalo svih 12 sestara sa gastroenterološkog odjela OB Zadar. Dario Nakić je ustvrdio da je činjenice i okolnosti navedenog slučaja ( za koji je dokumentacija netragom nestala iz arhive OB Zadar) spreman posvjedočiti ravnateljstvu OB Zadar i UV OB Zadar.

Molim da mi ravnateljstvo OB Zadar i UV OB Zadar odgovori na slijedeća pitanja:
1. Glavna sestra Darija Katuša u nizu obraćanja javnosti obrušila se na svoje podređene, sindikalnog povjerenika, županijskog vijećnika i Darija Nakića. Za Darija Nakića je čak izjavila da je teatralan i silno voli publiku. Faktički mu je postavila dijagnozu Narcisoidnog poremećaja ličnosti (eng. Narcissistic Personality Disorder – NPD ). U svojim obraćanjima Darija Katuša osim obračunavanja sa svim i svakim iznosila je navode o radu i funkcioniranju OB Zadar. Da li je Darija Katuša za svoje nastupe u javnosti imala odobrenje ravnateljstva i UV OB Zadar?

2. Da li je ravnateljstvo i UV OB Zadar istražilo pritužbe djelatnika i sindikata na mobing?

3. Da li je ravnateljstvo i UV OB Zadar zatražilo očitovanje Darija Nakića u odnosu na sankcioniranje slučaja mobinga iz 2010 godine te nestanka dokumentacije vezane za taj slučaj iz arhive OB Zadar?

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač