fbpx

TEŠKA PROMETNA NESREĆA Autom sletjeli u more, poginulo dvoje mladića

U teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila na Liburnskoj obali poginuli su 20-godišnji vozač i 17-godišnji putnik u vozilu, dok je još jedan 17-godišnjak s teškim tjelesnim ozljedama prevezen u bolnicu.

Nesreća se dogodila u 23.20, a do nje je došlo kada je vozač izgubio nadzor nad automobilom, potvrdila je Hini u utorak ujutro glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Mladić je vozilom udarilo u stup javne rasvjete i sletio u more. Jedan od mladića uspio je iskočiti iz automobila prije nego što je potonuo te isplivati na površinu.

 Jednog mladića uspjeli reanimirati

Kako je jutros za HRT rekao zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc, noćas su im dovezena trojica stradalih mladića. “Jednom nažalost nismo mogli pomoći, jednog smo uspjeli reanimirati i stabilizirati. Jedan je prošao s lakšim ozljedama”, otkrio je zamjenik ravnatelja bolnice.

Vozilo bilo na 8 metara dubine

Nešto kasnije stiglo je priopćenje policije.

“Sinoć oko 23,15 u Zadru na Liburnskoj obali došlo je do prometne nesreće kada je 20-godišnji vozač upravljao vozilom marke Audi, zadarskih registarskih oznaka te dolaskom u blizinu ribarnice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju na kolniku uslijed čega dolazi do zanošenja i rotacije automobila koji udara u rubnjak te se odbija i prednjim dijelom automobila udara u rasvjetni stup.

Nakon toga vozilo nastavlja nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom automobila udara u metalni vez te metalnu zaštitu obale i slijeće u more na dubinu od 8 metara. Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik te policijski službenici ronioci koji su iz mora izvukli automobil.

U vremenu od 23,30 do 02,35 sati Liburnska obala bila zatvorena za sav promet.

Prilikom prometne nesreće u vozilu su se nalazile 4 muške osobe, 2 osobe u dobi od 20 i 17 godina su smrtno stradali, dok su 22-godišnjak i 17-godišnjak kolima HMP prevezeni u OB Zadar”, priopćila je policija.