Uhvaćen Zadranin, teško ozlijeđenu maloljetnicu iz svog auta ostavio i pobjegao

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta i Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela iz članka 227. i članka 123. KZ – izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći.

Naime, sumnjiči ga se da je 14. travnja oko 3 sata u Poličniku, na dionici cesti ŽC-6014, izazvao prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom bez registracijskih oznaka, a prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Prometnu nesreću je izazvao na način da je upravljajući vozilom marke VW, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom te u udario najprije u nogostup, a potom sletio van kolnika, udario u kamenu površinu, uslijed čega se vozilo prevrnulo.

Nakon prometne nesreće, u kojoj je teško ozlijeđena maloljetna putnica u dobi od 17 godina, udaljio se s mjesta nesreće, a da nije pružio pomoć ozlijeđenoj niti je o nesreći obavijestio policiju.

Isto tako ga se sumnjiči da je s ciljem prikrivanja prometne nesreće, s kolnika uklonio osobni automobil, koji je sakrio među žbunje, a kojeg su naknadno pronašli policijski službenici.

Nadalje, 40-godišnjak je od dana izazivanja prometne nesreće bio u bijegu od policije, skrivao se iako je znao da ga policija traži, a za njim je bila raspisana potraga, te su ga jučer oko 11 sati policijski službenici zatekli u Zadru i priveli u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, priopćila je Policijska uprava zadarska.

Uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći 40-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.