fbpx

VIDEO – BAKA NAPALA CULEJA PRED SABOROM “Borili ste se vi za svoju guzicu, uništili ste ovu zemlju”

Višnja Škreblin (74) jedna je od najstarijih aktivistica u Zagrebu i mnogi ju često vide na prosvjedima protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Više od 20 godina aktivno prosvjeduje za građanska prava, a za 24sata je otkrila prije par mjeseci zašto joj Bandić posebno smeta.

– Razgovara kao da je šerif i kao da je vlasnik grada, a mi poslušnici koje može šamarati kak se sjeti. On je jedan inteligentan, ali arogantan i bezobrazan tip. Zagreb nam je pretvoril u stupiće i šahtove, kao da mi ne znamo kaj je provizija i pinka – ispričala nam je.

Tako je i u ponedjeljak gospođa Škreblin otišla na Markov trg, zajedno s još brojnim aktivistima, i prosvjedovala protiv raspuštanja Sabora prije nego se donese Zakon o obnovi koji bi trebao pomoći onim građanima čija je imovina najteže stradala u potresu u ožujku. Škreblin se tako ispred Sabora u ponedjeljak razračunala s HDZ-ovim zastupnikom Stevom Culejem.

Kada ga je krenula verbalno napadati, Culej ju je pitao s kojom je brigadom došla.

– Pazite kak’ se razgovarate. Vi ste u Saboru da se cijeloj građanskoj kliki obratite i zaj******* svih tih godina. Sramite se vi i HDZ. Uništili ste mi budućnost moje djece i unuka. Sramite se – rekla mu je i dodala da se lijepo nakloni i zahvali što je rekla istinu.

– Ja se klanjam samo pred ovim ovdje – uzvratio joj je Culej i pogledao u nebo, na što mu je Škreblin rekla: “Da vjerujete u Boga ne bi uništili ovako prekrasnu zemlju”.

Culej se zatim okrenuo novinarima i rekao:

– Kaj ste je dopeljali, daj dopeljajte neku kvalitetnu.

– Nemojte vi meni govoriti je l’ sam ja kvalitetna, ja sam tu da sudim o vama, da li ste vi kvalitetni. A niste, vi ste dno dna. Ja gospodine idem na svoju farmu, a vi idite na svoju. Moja farma je tu u Gradu Zagrebu a di je vaša? Zato se vama živo fućka za ovaj Zagreb. Sramite se. I vi ste se borili za ovu zemlju? Borili ste se vi svi za svoju gu*icu smrdljivu – poručila je Škreblin Culeju.

– Šteta što nisi muško… pa što ne mora više čuvati svoj fini obraz – kazao je Culej okrenut prema novinarima.

Škreblin mu je na kraju poručila da joj ne govori iza leđa te da joj u lice kaže što ima jer je on ipak ratnik.

Inače, gospođa Škreblin je umirovljenica, supruga, majka troje djece i baka petero unučadi. Kaže da je živjela u “truloj Jugoslaviji”, u kojoj je kao administratorica dobila stan, kupila sa suprugom dvije vikendice i uvijek imala automobile.

Na ulicu, u prosvjede, krenula je ogorčena pretvorbom i privatizacijom. U Zagrebu je mnogi znaju kao najstariju aktivisticu koja je najžešće transparente ispisivala zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.