fbpx

Vijećnica Botić poželjela dobrodošlicu Premijeru u Muzej izgubljenih prilika

Županijska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić reagirala je priopćenjem uoči današnjeg službenog posjeta premijera Andreja Plenkovića koji će uz državničke poslove, održati i motivacijski stranački skup na Višnjiku. Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Interesantno je kako 30 godišnji vladajući ovog Grada, bez pardona o našem trošku, u sklopu službenog posjeta Zadru i neslužbene kampanje, Premijera njihove stranke, odvedu na gradsku tržnicu i gradske bedeme, a dodali su ili praznu Tehničku školu ili možda staru zgradu Tehničke škole koja nikako da se vrati obrazovnoj svrsi koju su joj namijenili njeni vlasnici koji su za razliku od sadašnjih glavara i pajadi profitera, običavali nešto vraćati gradu, a ne samo uzimati.

Uglavnom taj stranački obilazak centra Grada sve više izgleda kao neki posljednji pozdrav ostacima gradskog života kakav je njihova stranka uspješno zatrla.

Jedna tužna prilika šetnje budućim Muzejom izgubljenih prilika.

Jer javljaju mi sve rjeđi i komunalnim problemima opterećeniji stanovnici Poluotoka, kako zastoj u doba COVIDA nije spriječio djelatnike Obala i lučica da treniraju strogoću i na sad ipak opustjelim parkiralištima bez razumijevanja situacije ispišu kaznu za njihov veliki prekršaj. Ostaviti, naime auto sa stanarskom za 2.zonu mjesečnom parkirnom kartom, na noću pustom parkingu 1.zone u ranim jutarnjim satima profitabilno je kazniti i tako bar nečim napuniti sad bez turista praznu blagajnu. To što isti ti stanari zbog turista do ovog lockdowna uvezenog sa globalnom odlukom dizanja cijene novca, i uništavanja građanskog društva, nisu nigdje mogli parkirati na Poluotoku to ih ne zanima. U Klubu Mosta i AM nudili smo razna rješenja uključujući i opciju rezerviranog, skupljeg parkirnog mjesta koje bi stanar kad ga ne koristi mogao preko Obala i lučica iznajmljivati i tako sebi smanjiti cijenu, a Obalama i lučicama omogućiti zaradu, a opet znati da će se smjeti i moći parkirati u blizini svog doma onda kad mu zatreba. Sve što predložimo ova Grdska uprava zna bolje. Kad su kako kažu voljom građana na vlasti. Ili ne zna ali zna krasti?

Ne znamo gdje ćemo Premijeru platiti noćenje jer to je veliko sigurnosno pitanje, ali uvjerena sam kako će predvečer iskoristiti priliku prošetati uz more. Ako to bude na predjelu Kolovare predložila bi neka dobro pogleda zgradu stare Poliklinike koju umjesto svrhe lječilišnog turizma, čeka sudbina privatnog hotela, kupljenog pogodit ću, novcem kolektiranim od državnih poticaja za održive izvore energije koji su nepoznata ali isto prevara izvlačenja novca u recimo u rangu uništavanja domaćeg mljekarstva uvoznim otrovom nazvanim mlijeko. Neka pogleda Premijer zgradu privatnika kojemu će grad urediti 300 metara obale opet u našem trošku.

Dikljanima neće. Možda jedino da zamolimo Premijera da ode prošetati uz more, u Diklo, 3 milijuna kn vrijedne radove koji su nakon divljačke devastacije nasipanja stjenovite obale potpuno obustavljeni?

Jer kao ni stanovnici Poluotoka, ni oni Dikla nisu vrijedni pažnje i razumijevanja gradskih vlasti, sad kad je izvjesno da turista neće biti.

Jer 30 godišnja vladajuća uprava Zadra nikad nije bila za građane Zadra.

Ja ću ponovno poslati prijavu Lučkoj kapetaniji Zadar i nadležnoj inspekciji poradi na poveznici dostupnih nemilih slika uništene obale Dikla kako bi bar upozorila.

Ako će ljudi i dalje na idućim izborima donirajati nebrigu prema njima, uskrsle projekte poslovne zone Crno-izbori i grad kao Muzej izgubljenih prilika, to je sve što mogu uraditi”, napisala je Marjana Botić.