fbpx

BERNARDIĆ: Još 11 dana do izbora i novog početka Hrvatske

U srijedu je RESTART koalicija održala predizborni skup u Fažani gdje su predstavljeni kandidati na listi za 8. izbornu jedinicu.

Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić je rekao kako je još 11 dana do izbora i novog početka Hrvatske. Rekao je kako je Istra simbol svega što bi RESTART koalicija htjela da bude Hrvatska sutra. Rekao je kako Hrvatska nije zaslužila biti zadnja u Europi te da Hrvatska mora biti korak ispred svih.

„Istra je poznata po modernim, progresivnim, europskim vrijednostima i te iste vrijednosti želimo ugraditi u Hrvatsku jer je bilo dosta nepravde, diskriminacije i korupcije“, rekao je Bernardić.

„Izbor u Hrvatskoj je vrlo jednostavan ili RESTART koalicija i novi početak za Hrvatsku ili koalicija HDZ-a i Škore kao najcrnja koalicija za Hrvatsku“, rekao je Bernardić te dodao kako se na izborima odlučuje o smjeru Hrvatske za iduće 4 godine.

„Pozivam građane da izađu na izbore, da se pridržavaju svih epidemioloških mjera i uputa kako bi osigurali ljudima koji žive u Hrvatskoj budućnost, djeci u Hrvatskoj perspektivu i kako bi oni koji sada gledaju svoje unuke i djecu putem videopoziva u Njemačkoj ili Irskoj jednostavno imali novu nadu da će im se djeca vratiti u Hrvatsku i tu dostojanstveno živjeti od svog rada“, rekao je Bernardić.

Na prozivke HDZ-a da se boji sučeljavanja s Plenkovićem, Bernardić je odgovorio kako je spreman na sučeljavanje, da će se vrlo rado odazvati te da ga jedva čeka. Osvrnuo se i na prozivke kako SDP ne poštuje epidemiološke mjere.

„Mi se pridržavamo svih epidemioloških mjera, poštujemo upute epidemiologa, poštujemo nadležne državne institucije i tu je ključna razlika između nas i njih“, rekao je Bernardić.

Predsjednik SDP-a Istarske županije i gradonačelnik Umaga Vili Bassanese je pozdravio prisutne te ih pozvao da glasaju za RESTART koaliciju za koju je siguran da će odnijeti snažnu i uvjerljivu pobjedu na izborima.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja je rekao kako ovom zemljom ne zaslužuje vladati vlast koja nije sposobna proizvesti dovoljno hrane, koja ne zna čuvati radna mjesta i ne zna štititi građane od pandemije. Hrelja je poručio kako ova vlast mora otići te dodao kako će RESTART koalicija ponuditi kvalitetne programe i za umirovljenike.

“Izađite svi na izbore i ponesite svoje kemijske olovke da napravimo pravu distancu, a to je distanca HDZ-a od vlasti”, istaknuo je Hrelja.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić je istaknuo kako zemlja ide u krivom smjeru te da je centralistički način upravljanja potrošen i treba ga mijenjati. Osvrnuo se i na priče oko koronavirusa.

„Ne treba plašiti ljude, nitko se neće zaraziti na biralištu, samo se treba držati mjera. Samo je 11 dana do izbora, 5. srpnja odlučujemo o RESTARTU i novoj Hrvatskoj“, zaključio je Miletić.