fbpx

BUJAS NAPUSTIO PANEL U ZADRU: “HDZ-ovka me pitala jesam li želio Hrvatsku”

Predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas opisao je danas situaciju s panela u Zadru na kojemu je bila i saborska zastupnica HDZ-a Grozdana Perić.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Da li ste vi gospodine Bujas željeli ovu državu, da li ste vi željeli Hrvatsku?

Pitala me danas na panelu u Zadru, mrtva hladna, saborska zastupnica HDZ-a Grozdana Perić (za koju pretpostavljam da nitko od vas ili velika većina vas nema uopće pojma tko je, no uredno je primala zadnje 4 g. saborsku plaću, osigurala si mirovinu!)

Da, pitala me također da li volim Hrvatsku, i slične bljezgarije i gluparije, a samo zato sto sam jasno tražio od nje i od svih prisutnih političara (prof. Ante Rončević, sa sveučilišta Sjever, u ime DP-a, te Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac, u ime Fokus/Pametno/STRIP) da hrabro krenu u nužne i cjelovite reforme u skladu s naša 4 postulata, te naglasio da trebamo smanjiti i digitalizirati Javnu upravu i lokalnu samoupravu, da nam svima, a ne samo poduzetnicima, nužno treba efikasno pravosudne, te da tražimo smanjivanje i ukidanje parafiskalnih nameta, poreza na dohodak, kao i oslobađanje plaćanja poreza na dobit pri reinvestiranju iste, a dodatno sam naglasio nužnost ukidanja tzv. poreza na potrošnju od 3%, kao i prihvaćanje u trošak poslovanja fakture u ugostiteljskim objektima u cijelosti, kao i plaćanja PDV po naplati i sl… sve već dobro poznate zahtjeve UGP-a”, napisao je.

“Dodala je da sam socijalist”

Opisao i što joj je odgovorio.

“Naravno, na njeno pitanje kako bih ja to smanjivao javnu upravu, zar bih otpuštao medicinske sestre, policajce… rekao sam joj da je dosta s patetikom, te da bih otpuštao birokrate kao sto je ona, a dignuo plaće svim policajcima, i da ne izvrće moje riječi, jer svi navedeni nisu onaj parazitski javni sektor o kojem pričam.

Naglasio sam da mi je dosta slušanja lažnih obećanja i šupljih priča, te da ili počnu pričati konkretne stvari i provoditi ih ili neke to prepuste nekome drugome!

Nakon što je opet vrla saborska zastupnica ponovila pitanje meni riječima ‘da li ste vi bili za stvaranje Hrvatske’ i nadodala da sam socijalist (doista ne znam odakle joj ta teza, do sada kada su me napadali su uglavnom govorili da sam neoliberalni kapitalist 😇), rekao sam joj da nema monopol na hrvatstvo, a da to što se ja ne slažem s njenim stavom i da tražim manje države (manje birokracije i manje poreze) me ne deklarira kao protivnika, već dapače, kao pobornika onoga sto mi u UGP-u zovemo Hrvatska 2.0, moderna, transparentna, tolerantna i bogata država svih njenih građana, možda ne baš tim riječima, nije niti bitno, no da sam bio zatečen njenim niskim napadom… jesam)… te sam napustio panel! Prvi put u životu”, dodaje.

“Ne mogu više slušati ta sra**”

Kaže kako je otišao s panela jer više nije mogao “slušati ta sra**”.

“I moj odlazak je jasna poruka – ne mogu više slušati ta sra**… pozivam vas sve, kad vam je dosta slušanja trkeljanja od strane političara… otiđite!

Pitam se, sto slijedi?

Svi mi kojim mislimo drugačije od vladajućih i koji tražimo više rada, #Digitalizaciju, više pravde i manje poreze, da li smo protiv Hrvatske, da li slijedi nekakva odmazda, da li će nam se brojiti krvna zrnca (neka broje, i previse sam Hrvat i previše volim Hrvatsku 🇭🇷)

Iskreno se nadam da je ona samo bila bez argumenata i izrekne to u afektu za što joj je sada krivo, jer takvi napadi ispod pojasa, ako nemaš što reći, su nedopustivi u modernoj i demokratskoj državi.

Iskreno se nadam da velika većina HDZ-ovih zastupnika, dužnosnika tako nešto u javnom prostoru sebi ne bi dozvolila, nadam se bar. Stoga ovaj držim više prevencijom i skretanjem pažnje na problem, kojeg iskreno nisam očekivao, držao sam da smo bar to kao društvo prevazišli”, zaključio je Bujas.

Njegovu objavu možete pogledati na ovom linku.