HDZ NIJE IZBACIO JOSIPU RIMAC Sud časti zatražio dodatna objašnjenja

Protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije, Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije pokrenuo je stegovni postupak, potvrdio je jučer predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić. Odluka je trebala biti donesena danas, no Sud časti županijskog HDZ-a zatražio je dodatna pojašnjenja o cijelom slučaju. N1 javlja kako je rok za donošenje odluke 90 dana.

Dujić je izvijestio da je na jučer održanoj telefonskoj sjednici jednoglasno donesena odluka da se protiv Josipe Rimac i Marinka Tokmakčije pokrene postupak i dodao da će se ta odluka odmah proslijediti Sudu časti županijskog HDZ-a. “Mislim da je u ovom slučaju vrlo jasna situacija i ne vidim da je potrebno pribavljanje dokaza”, kazao je Dujić.

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog USKOK-a, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i još šestero osumnjičenika.

Jednomjesečni pritvor određen je i HDZ-ovoj načelnici Gračaca Nataši Turbić, kninskom gradskom vijećniku Marinku Tokmakčiji, Ružici Njavro i Anti Sladiću. Uz njih, sudac istrage odredio je pritvor i za vlasnika tvrtke C.E.M.P. Milenka Bašića i direktora te tvrtke Dragana Stipića koji trenutno nisu dostupni hrvatskim redarstvenim vlastima.

USKOK je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u aferi Vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Prijavljeni su i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, šef splitske ispostave Hrvatskih šuma Ivan Melvan, direktor Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomislav Jureković, zagrebački poduzetnik Josip Ravlić, kninski poduzetnik Nikola Lapčić i u petak smijenjena pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac.