fbpx

HUIĆ: “Hrvatska živi na posuđenom vremenu, kreću masovni otkazi, pad plaća…”

Davor Huić, poduzetnik i predsjednik udruge Lipa, po svemu sudeći ide na izbore. U tijeku su pregovori s koalicijom stranaka Pametno i Fokus koje zajedno izlaze na izbore. Huić bi mogao biti nositelj liste u nekoj od izbornih jedinica.

Bitka između dvije Hrvatske

Poslijepodne se Huić javio na Facebooku i komentirao nadolazeće izbore. Kaže da počinje bitka između dvije Hrvatske.

“Hrvatska trenutno živi na posuđenom vremenu, u prividu normalnosti plaćenom interventnom lovom iz proračuna – sve do izbora.

Kad i zadnji glasački listić udari u dno glasačke kutije, koju sekundu prije 19 sati u nedjelju 5.7., i kad se sljedeće jutro birači otrijezne od festivala demokracije, svijet će nam se srušiti na glavu.

Krenut će masovna otpuštanja, pad prihoda, pad plaća, pad poreznih uplata, i recesijska spirala koju – sad vidimo – neće ublažiti niti krnja turistička sezona.

Tada počinje prava bitka između dvije vizije Hrvatske – jedne vizije (možemo je nazvati Ribićevom) koju smo vidjeli na djelu u krizi 2009.-2015., a koja se svodi na to da država zaštiti “svoje” a sve druge pusti niz vodu; i neke druge vizije (koju još nismo vidjeli na djelu), koja poziva na to da svi ravnomjerno podnesemo teret krize, a ne isključivo privatni sektor – tih nekih milijun ljudi u Hrvatskoj koji rade i zarađuju. A nisu država.

Nadam se da ćete znati odabrati one koji će se zalagati za vas, a ne raditi na vašem uništenju”, napisao je.