fbpx

KOALICIJA “DOSTA JE PLJAČKE” Lovrinović iznio plan za spas blokiranih građana, država će im otkupiti dugove

Na zagrebačkom Cvijetnom trgu svoj je program danas predstavila koalicija ‘Dosta je pljačke’. Čine ju stranka Promijenimo Hrvatsku, Živi zid, HSS Stjepan Radić, Promijenimo Hrvatsku i Blok Umirovljenici zajedno.

U uvodnom dijelu Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida je istaknuo kako su jedino oni svaki dan s građanima na terenu, dok ostale političke elite narod zanima samo kad treba glasati za njih.

“Nas zovu kada prijete deložacije, kada se neđu u problemu, kada nemaju za hranu. Građani znaju da nikome od velikih stranaka ne mogu doći sa svojim problemima jer njih to ne zanima, rekao je Sinčić.

Ivan Lovrinović iz stranke Promjenimo Hrvatsku također je kritizirao vladajuće:

“Dok je naša ekonomija u slobodnom padu, Plenković i ekipa nastavlja s uvođenjem eura. U uvjetima teške krize radi se ekspriment, nastoji se uvesti euro i odvesti nas prema grčkom scenariju. Ako će trebati mi ćemo pozvati narod na referendum protiv uvođenja eura. Sve pametne zemlje u ovom trenutku o uvođenju eura uopće ne razmišljaju. Na jesen nas čeka znatno pogoršanje ekonomske situacije, a time i broja blokiranih građana, istaknuo je Lovrinović.

Iznio je plan kako bi država mogla ‘spasiti’ oko 238.000 ljudi kojima su računi trenutno u blokadi.

“Ova je kriza prilika da riješimo problem blokiranih građana. Država će otkupiti dugove građana od agencija za utjerivanje dugova. Građani će tako morati platiti samo 40% njihovog iznosa, istaknuo je Lovrinović.

Iz Inicijative ‘Naša krv, naše zdravlje, pokrenimo Imunološki zavod ODMAH su poručili kako je primjer pandemije Covida 19 pokazao kako je važno imati vlastitu instituciju poput Imunološkog zavoda, za kojeg vlada ne mari.

Isti je slučaj i domaćim OPG-ovima za koje se zalaže Živi zid nasuprot uvoza trećerazrene hrane iz stranih zemalja.