fbpx

NAJVEĆA LAŽ KOJU JE PREMIJER JUČER IZJAVIO NA DEBATI “Stalno sam u kontaktu s medijima”

Plenković ne samo da uporno izbjegava odgovore na novinarska pitanja i novinarske upite nego je novinarima, a tako i javnosti, više puta svjesno lagao.

Njegovi ministri zaustavljali su članke u medijima, HRT je možda i više nego ikada stranačka televizija, a vrh skandala Plenkovićeve otvorenosti s novinarima, a tako i s medijima, je zatvoreni tajni sastanak s urednicima kojima je objašnjavao kako treba pisati i izvještavati tijekom epidemije koronavirusa.

Plenković je često na novinarska pitanja odgovarao kratkim floskulama, šalama i razmetao se bahatošću. Za novinarke je imao, baš kao i njegov koalicijski partner Milan Bandić, mizogine komentare pa je tako novinarki RTL-a umjesto odgovora na pitanje rekao: “Slatki ste, Damira.”

Više je puta ulazio u verbalni rat s novinarom N1 Televizije Hrvoje Krešićem kojeg je optuživao za naručena pitanja, a u jučerašnjem sučeljavanju imenom je prozvao novinarku HTV-a Maju Sever.

Koliko je licemjerna i lažljiva sinoćnja Plenkovićeva izjava, dokazuju ne samo neodgovoreni upiti i sastanci s urednicima iza zatvorenih vrata nego i činjenica da je upravo šefu HDZ-a bilo normalno da njegova potpredsjednica Martina Dalić, autoritetom fotelje u vladi, zaustavlja članke u medijima.

Martina Dalić spomenula je to u svom iskazu USKOK-ovim istražiteljima, objašnjavajući kako je spriječila objavu nekih informacija u medijima u jeku afere Agrokor.

Kako je bahati Plenković “stalno u kontaktu sa medijima” pogledajte u videu u nastavku tekska, gdje je upitan kako komentira postojanje Kalmetine mafije.