fbpx

OVO JE HRVATSKA Osudili muškarca koji je Lovri Kušćeviću vikao da je lopov

U svibnju prošle godine u Split je stigla HDZ-ova delegacija koju su predvodili tadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te tadašnji ministar uprave Lovro Kuščević koji je kasnije došao pod sumnju USKOK-a kako si je malverzacijama sa zemljištem prozutakonito pribavio imovinske koristi u visini od oko 1,4 milijuna kuna pri čemu je državni proralčun oštećen za nešto manje od 300.000 kuna. Zbog toga je smijenjen.

No, prošle godine dok je Kuščević s delegacijom prolazio pored Đardina, muškarac mu je u prolazu doviknuo da se treba sramiti.

“Di su glasovi? 40 tisuća glasova ste poništili. Komunizam još vlada u gradu, sramite se, radite protiv naroda za svoj privilegij”, vikao je nepoznati muškarac. “Sram te bilo, kako možeš izaći među ljude, kradeš potpise birača”, vikao je.

Splitska policija prekršajno je prijavila muškarca koji je osuđen samo 4 mjeseca kasnije, već u rujnu 2019. Presuda je tek prošli tjedan objavljena na oglasnoj ploči splitskog suda. Velimir B. proglašen je krivim i osuđen na novčanu kaznu od 756 kuna.

“Kriv je što je 7. svibnja na ulici u Splitu, narušio javni red i mir na način što je vikao na ministra Uprave u Vladi RH riječima: “Sram te bilo, kako možeš izaći među ljude, kradeš potpise birača”, dakle na javnom mjestu vikom remetio javni red i mir, čime je počinio prekršaj iz čl. 13 Zakona o prekršajima pa se stoga izriče novčana kazna”, stoji u presudi.

Istovremeno bivši ministar Kušćević još uvijjek slobodno šeta. Protiv njega još uvijek nije pokrenut nikakav sudski postupak.