fbpx

PLENKOVIĆ: “Cijela Hrvatska živi bolje za vrijeme našeg mandata”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je nakon sudjelovanja na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije komentirao nadolazeće parlamentarne izbore.

– Mi smo Projekt Slavonija u prošloj kampanji najavili kao prioritet, ugovoreno je preko 12 milijardi kuna, realiziramo projekte, Vlada i ministri su prisutni u Slavoniji, mislim da će birači, poučeni iskustvom na predsjedničkim izborima, dobro promisliti kome će dati povjerenje, bira se hoćete li ići na one za koje znate tko su i što su, koji su osigurali zdravlje, radna mjesta, gospodarski rast. Noćas je Fitch Hrvatskoj zadržao kreditni rejting, to znači da nam vjeruje, vide otpornost, znanje i povjerenje da se mjerama za gospodarski opravak što prije vratimo razinu od prije, rekao je premijer Plenković i dotaknuo se šefa SDP-a.

– Izbor za predsjednika Vlade je u konačnici između Bernardića, koji se svojim izjavama toliko puta diskvalificirao za bilo koju ozbiljnu funkciju, mene kao aktulanog predsjednika Vlade i grupacija koje su tu s jednim ciljem, što su pokazali na predsjedničkim izborima, a bilo je jasno kod Škore i Mosta, oni su za biračko tijelo od centra na desno zaslužni što imamo SDP-ovog kandidata na Pantovčaku.

Plenković je, kako ga citira televizija N1, rekao i da su ovi izbori jednostavni, te da ništa od mjera koje su poduzeli po pitanju očuvanja zdravlja i gospodarskih mjera nije bilo slučajno.

– Računamo na siguran odabir onih na koje iduće četiri godine možete ozbiljno računati, imate one za koje ne znate što ćete dobiti, po meni izbor onoga koji je racionalan ne bi trebao biti pretjerano težak, posebno u Slavoniji.

– Cijela Hrvatska živi bolje za vrijeme našeg mandata, porasla je prosječna i minimalna plaća, želimo u budućem mandatu da narastu još. Ovo što smo mi poduzeli puno je bolja Hrvatska danas nego 2016. kada smo dobili povjerenje za prvo poluvrijeme, istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Što se afere Vjetroelektrane i njegovih komentara o nezadovoljstvu probijanjem mjera praćenja tiče, Plenković kaže:

– Da postoji neka nevidljiva ruka koja utječe na DORH i policiju, istraga se ne bi dogodila. To je ta razlika poštovanja neovisnog djelovanja policije i DORH-a, za mene i povjerenje građana u policiju, DORH i sud je ključno da se otkrije tko unutar sustava probija mjere, to je za njih ključno, nije ovo prvi put, neka se potrude i jedni i drugi i treći saznati kako im se to dogodilo.

Plenković je rekao i da ne misli da će afere s bivšim članovima stranke Alojzom Tomaševićem i Ivanom Penavom, te bivšim ministrima Gabrijelom Žalac i Tomislavom Tolušićem naštetiti HDZ-u u Slavoniji tijekom izbora.

– To su bitno različite situacije, da sam znao za sve u slučaju Tomaševića, ne bi bio kandidat ni za župana. Penava je gradonačelnik grada kojem je ova Vlada pomogla kao ni jednom drugom, njegov je politički odabir iz nekih meni nerazumljivih razloga da ode u drugu stranku, to s nama nema veze. Što se tiče Žalac i Tolušića, osim medijskog napada nisam vidio da se nešto protiv to dvoje bivših ministara poduzelo, Ja ću kroz ovu kampanju otkloniti argumenitma tezu da je ovdje bilo ne znam koliko afera i da je netko bio korumpiran, nema tu velike prtljage koja će meni stavljati ozračje poput sugestivnog pitanja da je sve to tu, izjavio je.

Izvor: Jutarnji.hr