fbpx

RESTART KOALICIJA U ZADRU: “Snizit ćemo stopu PDV-a u turizmu na 10 posto“

U Zadru je danas konferenciju za novinare održala RESTART koalicija. Prvo se na situaciju s koronakrizom osvrnuo nositelj liste u devetoj izbornoj listi Franko Vidović .

Kazao je i kako ga zanima što u ovom trenutku radi ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica dok strani operateri rade protiv Zadra, izmišljajući priče oko COVID-a i širenja korone upozoravajući strane turiste da ne dolaze u Zadar i Dalmaciju.

Ministar turizma nikakve konkretne korake nije u svezi s tim poduzeo, izjavio je Vidović te najavio da će RESTART koalicija kada dođe na vlast sniziti stopu PDV-a u turizmu.

Ukidanjem poreza na reinvestiranu dobit do novih radnih mjesta

Ukidanjem poreza na reinvestiranu dobit poduzetnici će s viškom iz prošle godine moći otvarati nova radna mjesta, ističu u SDP-u.

“Ključno je rasteretiti turizam kako bismo bili konkurentni na Mediteranu. Nužno je produžiti mjere za očuvanje radnih mjesta, zaštite privatnih iznajmljivača i spas turističkog sektora olakšicama za nautičare i koncesionare“

Restart koalicija, neće voditi slugansku politiku. “Vidjeli smo da se (sluganska politika) vodila prema bankama jer građani ne mogu dobiti moratorij. Ne smije se voditi prema trgovačkim centrima, jer su naši poljoprivrednici na dnu. Ne smije se voditi ni prema Mađarskoj, jer naša nafta po najnižoj cijeni ide njima, a mi od toga nemamo koristi”, ističu iz SDP-a.