fbpx

Sjećate se mladića koji je mlatio starca u Puli? Ministar policije se slikao s njim

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jučer se fotografirao s Matejem Bjekićem, jednim od trojice napadača na Evelina Valea (70), umirovljenika iz Pule koji je prošlog ljeta brutalno pretučen dok je čuvao kafić, piše Index

Matej Bjekić je kao drugookrivljeni napadač na Valea, u listopadu 2019. osuđen na godinu dana zatvora, što mu je zamijenjeno radom za opće dobro na slobodi po sistemu dva sata rada za dan zatvora.

Bjekić, koji je iz Petrinje, jučer se fotografirao s ministrom Božinovićem za vrijeme obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije i fotografiju objavio na svom Facebook profilu.

Umirovljeniku slomljena tri rebra, ruka, natečen bubreg…

Evelin Vale je završio u bolnici na odjelu traumatologije s težim ozljedama – slomljena su mu tri rebra, na sljepoočnici je imao kvrgu, bio mu je natečen bubreg te mu je bila slomljena ruka.

Ubrzo se doznalo da je jedan od trojice divljaka koji ga je pretukao, pripadnik Hrvatske vojske Robert Bitunjac iz Petrinje. On je prvookrivljeni napadač i pripadnik elitne postrojbe Tigrovi, a u listopadu je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora, od čega će u zatvor 10 mjeseci, a drugih 10 odslužit će uvjetno uz tri godine roka kušnje.

Drugookrivljeni napadač je njegov prijatelj Matej Bjekić (24) iz Petrinje koji je, kako smo već napisali, dobio godinu dana zatvora, što mu je zamijenjeno radom za opće dobro na slobodi po sistemu dva sata rada za dan zatvora. Trećeokrivljeni maloljetnik dobio je odgojnu mjeru pojačane brige i nadzora.

Dakle, Bjekić, koji je izbjegao zatvor iako je brutalno tukao umirovljenika u Puli zajedno sa svojim prijateljima, sad uživa na slobodi i ponosno objavljuje fotografiju s ministrom Božinovićem.