fbpx

Udruga “Solidarnost” Zadar izlazi na izbore u sklopu Stranke hrvatskog zajedništva – SHZ

Udruga bivših zaposlenika “Solidarnost” Zadar oglasila se priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.


Priopćenje za javnost

Udruga bivših zaposlenika “Solidarnost” Zadar donijela je odluku da njezini članovi kao nezavisni kandidati izlaze na parlamentarne izbore u 9. izbornoj jedinici u sklopu Stranke hrvatskog zajedništva – SHZ. Kandidati koji će se nalaziti na listi su ljudi koji su izgrađivali tvorničku i poljoprivrednu proizvodnju, a ne oni koji su je porušili prema “Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća”. Vlast koja prešućuje pravo na rad sudjeljuje u propasti naroda. Naš je slogan “Radom za hrvatsko opće dobro”.

Ovom listom ćemo i dalje incirati da OTP banka kao pravni sljednik Dalmatinske banke vrati osnivačke dionice osnivačima banke, njih 139, i isplatiti im naknadu štete kao što je isplatila naknadu štete i poduzeću Bagat Precizna mehanika, kao i da Fond za privatizaciju, sada CERP, isplatiti otplaćene dionice radnicima poduzeća u pretvorbi, čiji je vlasnik bio Fond, koji je prodavao te dionice jer je isti odgovoran što su ta sva poduzeća otišla u stečaj i likvidaciju.

Udruga bivših zaposlenika “Solidarnost” Zadar tražila je od nadležnih državnih institucija da se ovi problemi riješe sukladno Ustavu i zakonu i to od: Predsjednice Republike Hrvatske koja se ogradila kao neovlaštena, Hrvatske Vlade koja je predmet proslijedila prema nadležnom ministarstvu koje nije ništa poduzelo po tom pitanju, te Državno odvjetništvo koje također ništa nije poduzelo po našem zahtjevu.

U Zadru, 5. lipnja 2020. godine

Predsjednica

Udruge bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar

Augustina Rimanić