fbpx

VELIKA KOALICIJA: Plenković, Pupovac i Škoro?

Iako je Pupovac često naglašavao kako neće sudjelovati u koaliciji HDZ-a i Škore, prema našim izvorima lider hrvatskih Srba, Milorad Pupovac, spreman je prijeći i preko toga kako bi odradio svoj zadatak, a to je sudjelovanje u vladajućoj koaliciji te zaštita interesa srpske manjine u Hrvatskoj.

Već je postalo svima jasno da su konflikti između Pupovca s jedne strane kao i hrvatske desnice s druge strane samo predstava i sredstvo za prikupljanje glasova. Vlast je slađa od nacionalističkih uvjerenja. Tako sad vidimo kako je konflikt SDSS-s i Škore samo predizborna predstava za javnost dok se iza političke zavjese već kuhaju dogovori o koaliranjima kako bi se skupilo dovoljno mandata za sastavljanje vlade.

Jasno je da HDZ, prema posljednjim istraživanjima, neće imati ni približno dovoljno mandata pa se već vode pregovori i političke trgovine. Škoro s jedne strane javno napada HDZ dok iza zavjese zapravo trguje za pozicije u evetualnoj budućoj vladi.  Jasno da HDZ neće napustiti SDSS, svoje vjerne koalicijske partnere što nas dovodi do interesantne koalicije HDZ-SDSS-Domovinski pokret.

Plenković nasnuo na zastupnika MOST-a kad ga je prozvao da štiti srpske interese te izjavio kako je suradnja sa Srbima interes HDZ-a

Plenković je 2019. izjavio: “Penava bi trebao razumjeti da je suradnja sa Srbima interes HDZ-a”. Ne zaboravimo scenu u Saboru iz siječnja 2019. godine kada je Plenković čak fizički nasrnuo na saborskog zastupnika Nikolu Grmoju jer je tijekom rasprave u Saboru premijera optužio da radi za interese Srbije. O tome je svojevremeno pisao i tjednik Nacional. Naime radi se o zastupniku Most-a, stranci bliskoj Katoličkoj crkvi, stranci koja je Plenkovićevom HDZ-u manje bitna od SDSS-a, dok je Domovinski pokret očito samo pokret kojemu je cilj domoći se vlasti.