fbpx

Detalji tragedije na Kornatima: Mladić je glisirao bez dozvole, radio je manevre

Maloljetni strani državljanin poginuo je na Kornatima u subotu oko 13 sati dok je gliser vukao “bananu”, izvijestio je lučki kapetan u Šibeniku Robert Baljkas. Stradao je 14-godišnji dječak iz Nizozemske.

U Odjelu općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom osumnjičenim za teško kazneno djelo protiv sigurnosti počinjeno na štetu djeteta nizozemskog državljanina.

“Utvrđeno je da je osumnjičeni 18. srpnja u 13:15 na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu upravljao brodicom-gliserom s izvan brodskim motorom, za upravljanje kojeg nije imao potrebite dozvole, kojom prilikom je prevozio troje putnika nizozemskih državljana, dok je smrtno stradalo dijete vukao na tubu (okrugli gumeni dušek), koji je bio privezan konopom za stražnji-krmeni dio glisera.

Tom prilikom osumnjičeni je jednom trenutku, dok je vukao tubu na kojem se nalazilo oštećeno dijete, napravio manevar u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu, uslijed čega je došlo do udara tuba na kojem se nalazilo oštećeno dijete, koje je tijelom udarilo u gliser. Prilikom udara u gliser dijete je zadobilo teške i po život opasne ozljede, od kojih je u 16:55 preminulo u Općoj bolnici Šibenik”, priopćeno je iz policije.