fbpx

OPET PRIJETNJE ZBOG ZADARSKE POLIKLINIKE Margetić kazneno prijavio premijera Plenkovića!

Upravo danas, 2. srpnja 2020. na dan kada je Europska federacija novinara (EFJ) opomenula premijera Andreja Plenkovića da napada novinare, o čemu smo pisali, Plenković prijeti drugom novinaru, Domagoju Margetiću, a nakon što ga je Margetić upitao da komentira aferu oko nove Poliklinike u Zadru gdje su HDZ-ovci “makli” 30 milijuna kuna.

Novinar Domagoj Margetić podnio je danas kaznenu prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića zbog prijetnji. Naime, Margetić je danas u Zagrebu tražio od premijera Plenkovića odgovore na aferu oko nove zadarske Poliklinike koju istražuje posljednih mjesec dana i za koju je Svemir Bašić, bivši tajnik HDZ-a u Zadru, izjavio da su HDZ-ovci “makli” 30 milijuna kuna.

Premijer Plenković nije dao odgovor na pitanja o Poliklinici već je rekao Margetiću; “ja se vas sjećam u invalidskim kolicima”. Na ponovni upit novinara Margetića, Plenković se oglušio, o čemu smo već pisali.

Novinar Margetić je u svojoj kaznenoj prijavi naveo da smatra rečenicu premijera Plenkovića “ja se vas sjećam u invalidskim kolicima” prijetnjom po vlastiti život i sigurnost, odnosno da bi mu se moglo nešto dogoditi da završi kao invalid. Margetić smatra tu izjavu ozbiljnom prijetnjom osobito zbog toga što izjava o njemu u inavlidskim kolicima nema nikakve veze sa pitanjem kojeg je postavio premijeru Plenkoviću.

Vozač Zdenka Zrilića, Zoran Kasap, u vrlo je prisnim odnosima sa vrhom HDZ-a u Zadru – na slici ga pozdravlja gradonačelnik Branko Dukić i Božidar Kalmeta (foto: Zadarski.hr)

Margetiću u Zadru nedavno prijetio vozač Zdenka Zrilića, blizak sa Dukićem i Kalmetom

Margetić također smatra tu prijetnju ozbiljnom jer je unazad deset dana primio prijetnje u Zadru, o čemu smo izvještavali, točnije, od Zorana Kasapa, koji je povezan sa Božidarem Kalmetom, Brankom Dukićem te Zdenkom Zrilićem. Zoran Kasap mu je prijetio  “da će mu baciti bombu i da će ga ubiti ili ostaviti u kolicima”, što je Margetić prijavio policiji i DORH-u u Zadru. Margetić je u međuvremenu primao prijetnje i na društvenim mrežama u kojima mu se poručuje da se ostavi priče o novoj Poliklinici u Zadru. Između ostalih, Margetića je najviše napadao Boris Marin kojeg je Margetić također prijavio policiji.


VEZANI ČLANCI

KAZNENA PRIJAVA VOZAČU ZDENKA ZRILIĆA Poručio novinaru Domagoju Margetiću da će ga “bombom ukloniti iz Zadra”! (VIDEO)