fbpx

SDP predstavio novo vodstvo. Pregovaramo sa svima koji su protiv HDZ-a

Novoizabrani predsjednik Radeta, zahvalio je na ukazanom povjerenju i kazao da su krenuli u pregovore s političkim partnerima: – Mi smo u razgovorima i pregovorima sa svima koji su protiv HDZ-a. Kritizirao je i gradsku vlast, kazavši da su nespremni za korona-krizu te da je proračun na aparatima.

Nakon 11 mjeseci zadarski Gradski odbor SDP-a dobio je novo vodstvo. Na subotnjim izborima za predsjednika je izabran Daniel Radeta, a potpredsjednici su Erol Gaši i Nino Mrčela. Na predstavljanju su istaknuli kako izborom mladog vodstva pokazuju da su stranka za budućnost, a svi pogledi usmjereni su im prema svibanjskim lokalnim izborima.

Novoizabrani predsjednik Radeta, zahvalio je na ukazanom povjerenju i kazao da su krenuli u pregovore s političkim partnerima:

Mi smo u razgovorima i pregovorima sa svima koji su protiv HDZ-a.

Kritizirao je i gradsku vlast, kazavši da su nespremni za korona-krizu te da je proračun na aparatima. A potom je predstavio pet ključnih problema kojima će se baviti:

Najveći problem je prostorno planiranje. Vidimo kakav se kriminal događa u tom građevinskom sektoru. Drugi problem je promet i prometna rješenja jer vidimo da gradska vlast na to nema odgovore. Sreća u nesreći je da ove godine nema toliko turista tako da nemamo problema s parkingom

Kao poseban problem Radeta je naveo turizam:

Grad i tu nema odgovore. Znate tko je i kako se ponaša direktor Turističke zajednice. Postavlja se pitanje što on radi posljednjih mjeseci. Vidim da je na nekim medijima i DJ. Četvrto čime ćemo se baviti su gradska poduzeća za koja osobno smatram da su leglo kriminala, korupcije i nepotizma u gradu Zadru. Kao zadnje bit će mjesni odbori. Grad Zadar pokriva 37 mjesnih odbora, a dobar dio njih se uopće ne smatra gradom.

Zadarski SDP-ovci nadaju se da će pomlađeno vodstvo, u kojem najstariji Gaši ima 39 godina, na sljedećim lokalnim izborima uspjeti pomrsiti račune HDZ-u, ne želeći otkriti imena stranaka s kojima pregovaraju, ali su kazali da će biti iznenađenja.

Izvor: HRT