fbpx

USKOK podignuo optužnicu protiv načelnika Škabrnje jer je stotine tisuća kuna privatnih troškova plaćao – službenom karticom

USKOK je u četvrtak podigao optužnicu protiv načelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara kojom ga tereti za trošenje najmanje 289.380 općinskih kuna u osobne svrhe.

Optužnica podignuta pred Županijskim sudom u Splitu tereti Bubnjara da je od 1. siječnja 2018. do 29. prosinca 2019. kao načelnik Škabranje koristio općinsku debitnu i kreditnu karticu s kojima je u banci ili na bankomatu podigao najmanje 49 tisuća kuna koje je koristio za svoje potrebe.

USKOK Bubnjara tereti i da je u više navrata s karticama plaćao privatne troškove koje je napravio u raznim ugostiteljskim objektima i trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne galanteriije, trgovinama za najama vozila, naplatnim postajama te drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 240.000 kuna.

”Na opisani način okrivljenik je ostvario nepripadnu imovinsku korist od najmanje 289.380 kuna”, za koliko je oštetio općinu Škabranja, naveo je Uskok u priopćenju u kojem za Bubnjara navodi samo njegovu dob.

USKOK je u optužnici predložio da se od orkivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist.

U lipnju prošle godine USKOK je protiv Bubnjara i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić podigao optužnicu zbog sumnje da su zloporabama položaja i ovlasti te krivotvorenjem isprava Škabrnju oštetili za gotovo 900.000 kuna.

U tom slučaju Bubnjara terete za fiktivna službena putovanja kao pokriće za isplatu dnevnica i putnih troškova te podizanje općinskog novca kojega je koristio za privatne svrhe.