fbpx

RASULO U ZADARSKOJ POLICIJI

Zadarska policija je u rasulu. Pojedini policijski službenici ogrezli su debelo u kriminal koristeći svoju službenu policijsku značku u kriminalne svrhe. Pravosudne institucije štite ih od kaznenih progona i udaljavanja sa službene dužnosti. Umjesto da sankcioniraju, pojedinci zadarske policije provode kriminal.

Jedan od konkretnih primjera službenih osoba ogrezlih u kriminal je policajac interventne policije PU Zadarske, Ante Verunica koji je sa svojim ocem, Rajkom Verunicom oštetio jednu zadarsku tvrtku za 1,5 milijuna kuna. Konkretno, radi se o kaznenom djelu prijevare. Županijsko državno odvjetništvo već dvije godine predmet drži u ladici, a zadarska policija ne provodi nikakve istražne radnje te zapravo zataškava i opstruira istragu protiv svojeg kolege iako postoje čvrsti dokazi i nepobitne činjenice da je policajac Ante Verunica svjesno prevario zadarsku tvrtku.

Prema iskazu upućenik, načelnik Anton Dražina osobno štiti policajca Verunicu u njegovim kriminalnim radnjama.

Policajac Verunica bio je i glavni sudionik afere kada je policija tukla pripadnike navijačke skupine Tornado. Tom prilikom prisutni su svjedočili kako je Verunica tukao navijače svojom privatnom teleskopskom palicom koja nije službeni predmet hrvatske policije, a tretira se kao zabranjeno oružje.

Policajac Verunica je svojevremeno ugnjetavao i opsjedao suprugu Grge Zrilića, sina zadarskog podzetnika Zdenka Zrilića koja ga je nakon navodne afere prijavila jer je Verunica postao nasilan. Cijeli slučaj je na kraju završio na sudu, a Verunica je i dalje policajac.

Ante Verunica

Najveća narko mafija u Zadru upravo se nalazi u prostorijama narko odjela zadarske policije

Zadarska policija uz to što štiti problematične pojedince u svojim redovima kojima u policiji nije mjesto, tolerira raspačavanje narkotika od strane svojih zaposlenika. Najveća narko mafija u Zadru nalazi se upravo u prostorijama narko odjela zadarske policije.

Pojedini pripadnici odjela kriminaliteta droga u Zadru uzimaju mito od nekoliko tisuća eura na više od lokalnih narko dilera kako bi im omogućili nesmetan rad. Za isti mjesečni honorar narko inspektori dojavljuju dilerima informacije te eliminiraju eventualnu konkureciju koja se povremeno pojavi na zadarskim ulicama.

Zadarske ulice preplavljene su kokainom i heroinom upravo uz pomoć narko odjela zadarske policije. U slučaju da se i dogodi zaplijena narkotika već je poznato kako pojedini inspektori veći dio zaplijene ilegalno vrate na ulicu svojim “partnerima” koji te narkotike prodaju zadarskoj mladeži.

Zbog statistike i opravdanja rada policije, redovio se privode djeca sa neznatnim količinama narkotika, uglavnom marihuane, za vlastite potrebe dok policija kroz prste gleda kako se svakodnevno kilogrami heroina i kokaina raspačavaju po gradu i truju mladež stvarajući od njih ovisnike.

Zadarska mladež je protjerana iz Hrvatske zahvaljujući korupciji u institucijama i neprovođenju zakona, a ostatak mladeži koji je ostao, postao je žrtva odnosno glavni klijent narko dilerima uz asistenciju pojedinaca iz narko odjela zadarske policije.

Policija umjesto da radi svoj posao, na obavijesne razgovore poziva novinare koji istražuju i kritiziraju njihov rad. Ti obavijesni razgovori ne služe ničemu osim tome da zastraše novinare u obavljanju svog posla.

Domagoj Margetić