fbpx

ANTUN DRAŽINA I BORE MRŠIĆ SKIVAJU OGROMAN KRIMINAL BOŽIDARA KALMETE

Koliko daleko ide Kalmeta kada treba kontrolirati pravosudne institucije ili policiju dovoljno govori podatak da je Božidar Kalmeta od opljačkanog novca iz zadarskih projekata platio Pupovcu čak nekoliko milijuna eura da koalira sa HDZ-om na izborima, a sve kako bi HDZ ostao na vlasti. Pupovac je tu priliku iskoristio te uvjetovao HDZ i Kalmetu da dvojicu njegovih bliskih prijatelja odnosno njegovog susjeda i rođaka postavi na čelne pozicije u sam vrh Zadarske policije.

Glavni krim inspektor Boro Mršić prvi je susjed Miloradu Pupovcu, dok je načelnik policije Antun Dražina čak rodbinski povezan sa Miloradom Pupovcem. Milorad Pupovac je iz Donjih Ceranja, a sa prvim susjedom Borom Mršićem toliko je blizak da mu je čak dao ključ svoje kuće da mu je Mršić čuva kada on nije tu. Antun Dražina je porijeklom iz susjednog sela Pristega udaljenog svega 2 kilometra od Donjih Ceranja, a u rodbinskim odnosima je sa obojicom, Pupovcem i Mršićem.

Antun Dražina je također nećak Martina Dražine, zadarskog udbaša koji je bio usko povezan sa Miloradom Pupovcem i za vrijeme Domovinskog rata, a povezivalo ga se i sa ubojstvom Mire Barešića koji je pokušao prokazati izdajnike i udbaše u Domovinskom ratu zbog čega je i ubijen. Interesantan je podatak da je Barešić ubijen u mjestu Milorada Pupovca upravo u blizini njegove kuće. Ista udbaška klika koju je Barešić htio razotkriti sada je postavila Antuna Dražinu na čelo zadarske policije da zataškava kriminal Kalmete i političkih i poslovnih partnera.

Dražina i Mršić kontroliraju što se istražuje, a što se ne istražuje te opstruira istrage po nalogu DORH-a kada im ne odgovara. Tko su oni dovoljno za govori činjenica da Boro Mršić sa činovničkom plaćom kupuje teren i gradi kuću, a glavni prijatelji sa kojima pije kave po kafićima su sve poznati zadarski dileri i kamatari. S druge strane Dražina ždere janjenitu u skrivenom separeu Tamarisa sa Kalmetom osobno.

Kalmeti i partnerima ne smetaju izdajnici i četnici već pošteni poduzetnici

Kalmeti, Dražini i Mršiću ne smeta slika Draže Mihailovića na facebook profilu brata Milorada Pupovca kao ni mutna povijest Pupovca za vrijeme Domovinskog rata. Oni su fokusirani na vlastiti profit, na zlouporabu institucija policije u svhu osobnog bogaćenja kao i bogaćenja grobara Zadra, Božidara Kalmete, koji je spreman sve građane protjerati, potrovati ili na živo oderati kako bi ostvario svoje bolesne ambicije apsolutnog vladara ovog grada. Zloupotreba policije za obračun sa političkim i poslovnim konkurentima, uhođenje, prisluškivanje, nezakonita zaustavljanja i praćenja vozilom. Tu su i prijetnje i ucjene istagama i podmetanjem dokaza te prijetnje uhićenjem poslovnim suradnicima i radnicima tvrtki čije vlasnike bolesni Kalmetin um umisli kao svoje neprijatelje.

Kalmeta je mentalno bolesna osoba

Koliko je Kalmeta labilan porvđuju i svjedoci koji su surađivali sa njim. On je ozbiljno psihički bolesna osoba tvrde ti svjedoci. Radi se o opasnom čovjeku, čovjeku koji je izgubio doticaj sa stvarnošću, osobi spremnoj žrtvovati živote građana, svojih političkih suradnika pa čak i vlasite djece za svoj probitak ili apsolutnu kontrolu svega u Zadru i Zadarskoj županiji pa i šire. Čovjek koji umišlja od vlasite paranoje da su mu svi neprijatelji te im zbog toga uništava živote putem državnih institucija, institucija koje mi građani financiramo da štite ustavno pravni poredak Hrvatske. Te institucije štite Kalmetin bolesni privatni interes, ništa drugo.

Takav profil osobe iznimno je opasan kada se nalazi na odgovornoj i moćnoj poziciji.

Kalmeta zbog svoje bolesti doslovno želi kontrolirati svaki kamenčić teritorija koji prisvaja kao svoj, kako ga on u svojoj viziji naziva “Kalmetinim kraljevstvom”, a sa kojim ucjenjuje Plenkovića kako bi ga ovaj ostavio na poziciji baru Zadarskoj županiji gdje će nam nastaviti satirati živote i dalje. Kalmetino kraljevstvo, Kalmetin grad, Kalmetina, a uskoro će biti i Kalmelarga…

On želi kontrolirati svaki naš udah, svaku našu kunu koju uprihodimo te nas ucjenjivati da mu damo dio kolača kao kakvom kralju ili feudalcu i to 50%!

Kalmeta je toliko dugo na moćnoj poziciji u HDZ-u i gradu da se potpuno izobličio kao osoba. Postavlja se ozbiljno pitanje njegovog mentalnog zdravlja kao i njegove percepcije svijeta i stvarnosti te njegove neizostavne bolesne potrebe da kontrolira živote apsolutno svih i svakog tko se imalo istakne na bilo kakav način, politički ili poslovno. Kalmeta pod pritiskom vlastite paranoje mora kontrolirati apsolutno sve! On kontrolira i zapošljavanje čistača ulica, djelatnika u javnom WC-u, vrtlara u Nasadima…

Ta kontrola pruža svoje pipke i u pravosuđe. Naime, Kalmeta je montirao čak i Državnog odvjetnika Emilija Kalabrića, koji je u Zadar u studenome stigao iz Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku. Kalabrić je prijatelj Joška Šupe iz Šibenika, vlasnika tvrtke Zadar Stan d.o.o. , o čemu smo već pisali te koji je bio član nadzornih odbora tvrtki u kojima je nadzirao sve malverzacije i operacije po nalogu Kalmete kako bi se iz njih izvukle vrijedne nekretnine na kojima Kalmetni partneri danas grade stanove.

S druge strane, Kalmeta je preko svog kuma Vladimira Šeksa postavio Željka Đerđa za predsjednika Županijskog suda u Zadru kako bi zaokružio sve glavne čimbenike pravosudnih institucija i spriječio ikakvu istragu te imao važne poluge za pritisak i kontrolu unutar istih institucija.