fbpx

PRESUDA ZA FIMI MEDIJU Sanader je kriv, dobio je 8 godina, presuda potvrdila, HDZ je – ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA!

Objavljena je nepravomoćna presuda u ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, njegovim nekadašnjim suradnicima, ali i HDZ-u kao prvoj stranci optuženoj za korupciju zbog izvlačenja novca preko marketinške agencije Fimi media.

Ivo Sanader, Mladen Barišić, Branka Pavošević krivi su, a HDZ je odgovoran.

“Prvooptuženi Sanader organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela. Barišić i Pavošević pripadali su toj grupi ljudi”, navodi se u obrazloženju presude.

“U vremenu od 2005. do 2009. u namjeri pribavljanja imovinske koristi, Sanader je naložio Branki Pavošević da novac koji preda Barišić ne evidentira u poslovnim knjigama. Dio tog novca Sanader je zadržao za sebe, a 8 milijuna kuna iskorišteno je za financiranje HDZ-a”, navodi se u presudi.

Dijelili plijen

“Od 24 milijuna kuna, osam je otišlo u HDZ, dio je dan Sanaderu za put u SAD, te za odijela”, govori sutkinja.

“Ivo Sanader, kao službena i odgovorna osoba iskoristio je svoj položaj, Barišić je s namjerom pomogao, Branka Pavođević kao iskoristila položaj i ovlasti”.

“Ivo Sanader, kao službena i odgovorna osoba iskoristio je svoj položaj, Barišić je s namjerom pomogao, Branka Pavođević kao iskoristila položaj i ovlasti”.

Zatvorske kazne i vraćanje ukradenog

Ivo Sanader je dobio 8 godina zatvora, a uračunava mu se vrijeme provedeno u istražnom zatvoru.

Od Sanadera i članova obitelji oduzima se 275 tisuća kuna”, rekla je sutkinja.

Mladen Barišić dobio je jedinstvenu kaznu od 2 godine i 10 mjeseci, a Branka Pavošević dobila je godinu i 4 mjeseca.

HDZ je dobio kaznu od 3 milijuna i 500 tisuća kuna i oduzimanje imovinske koristi od 14 milijuna kuna.

Ponovljeno suđenje za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi Media počelo je 2016., godinu nakon što je Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu iz 2013.

Ivo Sanader kao ni ostali optuženici nisu na izricanju presude. Sanader se nalazi na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama.