fbpx

SRAMOTNO Gradonačelnik Dukić svojim stranačkim kolegama priča detalje ginekoloških pregleda te komentira čije su supruge promiskuitetne

Gradonačelnik Branko Dukić u degutantnim razgovorima sa svojim stranačkim kolegama iz HDZ-a razotkriva detalje sa ginekoloških pregleda tvrdi svjedok koji je bio prisutan prilikom takvih razgovora.

Gradonačelnik Branko Dukić se sa Božidarom Kalmetom i društvom iz vrha zadarskog HDZ-a ruga sa pacjienticama te njihovim iznimno osjetljivim privatnim detaljima. Dukić prepričava informacijje o zdravlju pacijentica, informacije o spolnim bolestima te fizionomiji privatnih područja pojedinih pacijentica. Te iznimno povjerljive privatne informacije on dijeli sa svojim kolegama unutar HDZ-a, a poglavito sa Kalmetom. Naime, svjedok tvrdi kako se Kalmeta podrugljivo smije dok mu Dukić opisuje detalje i privatne informacije pojedinih pacijentica čije supružnike Kalmeta osobno poznaje.

Naime, svjedok tvrdi da Dukić Kameti i članovima vrha zadarskog HDZ-a daje informacije o tome za čiju suprugu smatra da je promiskuitnetna, koja je imala spolne bolesti, te čija je supruga, a citiramo svjedoka tih razgovora, je “još uska”, a čija nije kao i slične degutantne komentare. To kako Dukić razgovara i ruga se o privatnim stvarima svojih pacijentica je na razini nepismenog zadrtog primitivca, a ne uglednog ginekologa i gradonačelnika, kaže svjedok. Ne isključuje čak i mogućnosti da pojedne informacije Kalmeta koristi za obračune sa svojim političkim protivnicima ili neposlušnicima unutar HDZ-a.

Gradonačelnik naime koristi privatne informacije o svojim pacijenticama kako bi kolege iz HDZ-a uputio na eventualno poželjne seksualne partnerice. Naime, on u svojim razgovorima iotkriva kolegama u HDZ-u apsolutno sve detalje pregleda. U nekim situacijama, takve informacije dijeli posprdno se rugajući pacijentici odnosno njezinom suprugu koji nezna neke stvari, kaže svjedok, a uglavnom se radi o osobama koje su politički ili poslovni suparnici tog društva ili se radi o nekoj poznatoj osobi.

Je li neka pacijentica imala spolne bolesti, je li vara supruga, da li je, citiramo “uska” i slične detalje u svrhu savjetovanja svojih kolega koju od njegovih pacijentica mogu eventualno zavesti odnosno za koju pacijenticu on smatra da je promiskuitetna, kaže izvor.

Razočaravajuće je da je jedna takva osoba cijenjen ginekolog koji je ujedno i gradonačelnik Zadra. Smatramo da grad Zadar zaslužuje boljeg, moralnijeg i manje poročnog i korumpiranog gradonačelnika.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je ovih dana postupak protiv zadarskog gradonačelnika Branka Dukića zbog moguće povrede odredbi o ostalim prihodima dužnosnika ostvarenima za vrijeme obnašanja navedene dužnosti. Povjerenstvo je uvidom u Informatički sustav Porezne uprave utvrdilo kako je, nakon stupanja na dužnost gradonačelnika Grada Zadra, ostvarivao mjesečne primitke od Opće bolnice Zadar.

Ovo je već drugi put da se Dukić našao u sukobu interesa. Povjerenstvo je već kaznilo Dukića sa 5.000 kuna zbog puta u Kinu na trošak trgovačkog društva LTO Energy d.o.o., zbog moguće nabavke električnih autobusa za koje nikada više nismo čuli.