fbpx

NOVI SNAŽNI POTRES POGODIO HRVATSKU Kod Petrinje izmjereno 6,3! Policija pozvala građane da napuste zgrade

Stanovnike Hrvatske uzdrmao je novi potres! Novi snažan potres magnitude 6,3 potresao je Hrvatsku, a osjetio se u cijeloj zemlji. Iz MUP-a mole vozače da oslobode sredinu autoceste za slobodan prolazak vozila hitnih službi. Hrvatska vojska krenula je prema Petrinji u koju stiže najmanje 300 vojnika

 

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović u prvoj izjavi nakon još jednog snažnog potresa magnitude oko 6,3 stupnjeva, koji je oko 12, 20 pogodio Petrinju, rekao je kako je pola grada srušeno i zatražio da se u Petrinju hitno pošalje pomoć.

‘Izvlačimo ljude iz auta, ne znamo jer imamo mrtvih i ranjenih, čuo sam i da je vrtić srušio no srećom u vrtiću nije bio djece, dok su se ih drugoga djeca uspjela spasiti’, izjavio je Dumbović.

‘Opća je panika, ljudi traže svoje’ , dodao je i pozvao sve koji mogu da dođu u pomoć Petrinji, posebice profesionalne vatrogasce i vojsku.

Hrvatska vojska krenula je prema Petrinji u koju stiže najmanje 300 vojnika, doznaje se.

Središte potresa koji je oko 12,20 sati zatresao Hrvatsku bio je 46 kilometara od Zagreba i devet kilometara zapadno, jugozapadno od Siska na području Petrinje, izvijestio je EMSC.

Iz MUP-a mole vozače da se stvori hitni koridor kroz sredinu autoceste za slobodan prolazak vozila hitnih službi.

Iz policije, također, mole građane da napuste građevine i odmaknu se od građevine. Objavili su i uputstva kako se ponašati u slučaju potresa.