fbpx

LOPOVI SVOM PRIJATELJU GRADE PRIVATNU PLAŽU U CENTRU GRADA

Kako smo već pisali, oko stare zgrade Zavoda za javno zdravstvo svojedobno su se vodili otvoreni sukobi unutar zadarskog HDZ-a. Naime, iza prodaje stare zgrade Zavoda za javno zdravstvo stoje Dukić, Kalmeta i Vrančić, a zgradu su namjestili svom prijatelju. Sada se neposredno ispod zgrade na trošak Grada Zadra uređuje plaža, a potom koncesiju na tu istu plažu planiraju dodijeliti novom vlasniku zgrade.

U doba najveće korona krize Grad Zadar investira u plažu koja se nalazi u sklopu bivšeg Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarama. Grad Zada, nakon što investira javni novac u plažu, istu će dati u koncesiju novom vlasniku zgrade za njegove potrebe.

Zgradu je kupila tvrtka Eko Zadar Dva d.o.o. iz Zagreba. Vlasnik tvrtke Eko Zadar koja se bavi ekološkom proizvodnjom električne energije je Iljko Ćurić, zet Ante Ćurkovića, bivšeg HEP-ova direktora Sektora za strategiju i investicije i član nadzornog odbora Dalekovoda, inače poznat kao “kralj hrvatskog vjetra”.

Uskok je još 2013. godine protiv Ante Ćurkovića zaprimio kaznenu prijavu prema kojoj se sumnjiči da je kao HEP-ov direktor sebi i tvrtkama koje su u njegovom vlasništvu ili vlasništvu njegove uže obitelji pribavio nepripadnu financijsku korist iskoristivši svoj položaj i ovlasti te da je osigurao dobivanje prethodnih elektroenergetskih suglasnosti (PEES) za vjetroelektrane na području Hrvatske u projektima vrijednim 201,2 milijuna eura, o čemu su izvještavali drugi mediji.

Uz Antu Ćurkovića prijava je podnesena i protiv njegovog sina Tomislava Ćurkovića, supruge Jelene Ćurković, kćerke Ane Ćurković Ćurić te zeta Iljka Ćurića koji je sada vlasnik stare zgrade Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarama.

Da se plaža baš sad uređuje primjetili su i građani. Naime, odluka Grada Zadra da uredi plažu baš u trenutku kada je zgradu preuzeo novi vlasnik, inače prijatelj Božidara Kalmete, blago rečeno prozirna. Od građana rade budale.

“To je bila dječja plaža. Majke su tu sa malom djecom dolazile na kupanje jer je to mjesto uvijek bilo u hladu”, kaže nam jedan sugovornik koji živi u neposrednoj blizini te plaže. “Sve su nam oteli i rasprodali pa će i ovo…”, kaže on. “I ovaj klub Hitch su zbog svega toga zatvorili!”.

Klub ‘Hitch’ bio je smetnja novoj investiciji
Odluka Grada Zadra da zatvori klub ‘Hitch’ koji se nalazi blizu zgrade na samoj plaži koja se sada uređuje sada jepuno jasnija. Naime, novi vlasnik iskazao je zabrinutost zbog buke kao i okupljanja mladih koje novom vlasniku smanjuju vrijednost objekta. Grad Zadar je na preporuku Kalmete i Vrančića te uz podršku Dukića odlučio da se klub zatvori te su ga predložili za rušenje. Novom vlasniku zgrade, svom prijatelju, odlučili su čak podignuti vrijednost objekta na način da mu urede novu privatnu plažu. Sa novom privatnom plažom u centru grada i bez buke lokalnog kluba, novi vlasnik je praktički već udvostručio vrijednost same zgrade. Sve navedeno platili su li će tek platiti građani grada Zadra.

Izvođač radova je Minigradnja d.o.o. iz Vodica, a investitor je Grad Zadar

Policija kao i obično – ne reagira!
Kada je u pitanju organizirani kriminal Gradske uprave, zadarska policija spava kao i obično. Opće je poznato da je većina HDZ-ovih načelnika općina opljačkala vlastite općine, a policija nije istražila nijednu od spomenutih pljački. S druge strane, svi oporbeni načelnici općina bili su pod istragama čak i u situacijama kada za istragu nije bilo razloga. Policija više ni ne skriva činjenicu da je obojana stranačkim bojama te da je to sada praktički HDZ-ova policija, a svi članovi i simpatizeri oporbe su za istu tu policiju kriminalci koje treba istražiti, podmetnuti im dokaze te ih po mogućnosti zatvoriti do daljneg kako ne bi narušavali HDZ-ov plan pljačke.

Gradska uprava, naime, organizatora prijeme za policiju, predaje im plakete i medalje, medijski ih promovira, a zauzvrat, policija okreće glavu na drugu stranu za kriminal težak desetke milijuna eura.

Dva ginekologa opljačkala su zadarsku bolnicu. Sada pljačkaju i zadarsku Gradsku upravu i imovinu grada. Rasprodaju vrijedne djelove gradske imovine u bescijenje svojim prijateljima, poznanicima i poslovnim partnerima sa kojima od svega toga dijele enormni profit.

Situaciju sa korona virusom i lockdownom Kalmeta i društvo bjesomučno su iskoristili protiv građana. Toliko kriminala nad gradskom imovinom nije počinjeno od doba Domovinskog rata i privatizacije.

I dok su ljude zaključali po kućama, zabranili im da normalno žive, posluju, druže se, izlaze i dr., pod krinkom virusa, opljačkali su i zadnje što se dalo opljačkati, uz asistenciju policije i pravosudnih institucija koje ne žele vidjeti taj kriminal već se bave članovima HDZ-ove oporbe.

Za kraj, ne zaboravimo da je Vrančićev potpis na ugovorima za zgradu Nove poliklinike u Zadru gdje smo otkrili kriminal i pljačku, a gdje je lokalni HDZ naredio skrivanje dokumentacije. Naravno, u svemu je sudjelovao i drugi ginekolog, danas gradonačelnik Dukić pod palicom svog mentora, u Zadru svemoćnog i najvećeg među lopovima – Božidara Kalmete.