fbpx

Pravila korištenja

(Posljednja izmjena:  19. lipnja 2020.)


Korištenjem bilo kojeg dijela ZADARdanas.hr portala i svih njegovih dijelova i podsiteova (u nastavku samo ZADARdanas.hr) automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.
Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem ZADARdanas.hr portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Nijedan dio ZADARdanas.hr portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.
ZADARdanas.hr portal

U dobroj namjeri osiguravamo korištenje sadržaja ZADARdanas.hr portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje ZADARdanas.hr portala ukoliko ne krše pravila korištenja.

ZADARdanas.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

ZADARdanas.hr sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje ZADARdanas.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i ZADARdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

AUTORSKA PRAVA

ZADARdanas.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava ZADARdanas.hr portala i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (ZADARdanas.hr, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je ZADARdanas.hr povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

ZADARdanas.hr štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. ZADARdanas.hr se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

PRIKUPLJANJE I OBRADA PODATAKA

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). ZADARdanas.hr ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada se nam ih Vi izričito učinili dostupnima, čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

KORIŠTENJE I OTKRIVANJE ODNOSNO PRIJENOS OSOBNIH PODATAKA

ZADARdanas.hr koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama. Također, portal ZADARdanas.hr savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

POLITIKA VEZANA UZ KORIŠTENJE I POHRANJIVANJE KOLAČIĆA (HTTP cookies)

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice ZADARdanas.hr

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana ZADARdanas.hr se koristi za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

SIGURNOST

ZADARdanas.hr ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka (poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Naši zaposlenici obvezni su poštivati povjerljivost Vaših podataka i pridržavati se općih akata ZADARdanas.hr portala.

PRAVILA KORISNIKA

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim na portalu ZADARdanas.hr U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da o promjenama obavijestite na e-mail: desk@zadardanas.hr kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke.

Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti na e-mail adresu: desk@zadardanas.hr u pisanom ili elektroničkom obliku ili usmenim putem. Nadalje, da po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od ZADARdanas.hr portala u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

ZADARdanas.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji portala. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim loginom i pripadajućom IP adresom odgovoran je isključivo korisnik koji ih objavljuje. ZADARdanas.hr je dužan po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.

AUTOMATIZIRANA OBRADA

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji rabite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju se automatski prilikom pristupa internet stranicama ZADARdanas.hr Navedeni podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti naše internet stranice. Napominjemo kako korisnik ima pravo da se na njega ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između korisnika i portala ZADARdanas.hr, dopuštena hrvatskim pravom ili pravom Unije ili temeljena na izričitoj privoli korisnika.

VEZE S DRUGIM STRANICAMA

Ova izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na početnu stranicu domaćina ZADARdanas.hr Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova izjava o zaštiti privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice ZADARdanas.hr, molimo Vas da se upoznate s izjavama o politici zaštite privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja osobne podatke.

OBAVIJEST O PROMJENAMA I KONTAKT

ZADARdanas.hr zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama ZADARdanas.hr može obavijestiti korisnike objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na ZADARdanas.hr portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima korištenja.

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izjavu o zaštiti privatnosti molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: desk@zadardanas.hr