round image on layout top

KAOS U ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI Zapelo spašavanje vojnika Lončara

28. rujna 2017. by urednik divider image

Najava AM da će se svim sredstvima boriti protiv povećanja vijećničkih naknada izazvala je rašomon u Županijskoj skupštini. Uvrštenje prijedloga za povećanje vijećničkih naknada na dnevni red Županijske skupštine po hitnom postupku u ime HDZ-a tražio je predsjednik njihovog kluba, Željko Šoša, na sjednici održanoj 14. srpnja. 2017. godine. Tome su se usprotivili vijećnici AM i MOST-a pa je nakon stanke prijedlog povučen. HDZ je najavio da će ustrajati na prijedlogu i iznijeti ga na idućoj sjednici dok su s druge strane dolazile opaske kako se radi o luđaštvu, bezobrazluku, moralnom glibu te su se najavljivale radikalne akcije.

Prijedlog o povećanju vijećničkih naknada nalazi se na Dnevnom redu Županijske skupštine koja se treba održati 03. listopada 2017. godine međutim ne predlaže ga više klub vijećnika HDZ-a već klub vijećnika HSP AS i HRAST-a. HDZ-ovci su ne baš hrabro odlučili ostati u rovovima s mogućnošću povlačenja isturivši ispred sebe svoje koalicijske partnere, gurajući im svoj vrući krumpir u ruke.

Nije tajna da bi povećanjem vijećničkih naknada najviše profitirao predsjednik Županijske skupštine, Željko Lončar kojemu bi naknada trebala skočiti za dva i pol puta, odnosno sa 1.600 kuna na 4.000 kuna. Željko Lončar se našao u nezavidnom položaju nakon pravomoćne presude Županijskog suda u Zadru kojom je izgubio spor sa Zagrebačkom bankom te je banci dužan isplatiti 321.023,56 kuna, troškove postupka te kamate.

Očigledno je da se situacija u Županijskoj skupštini komplicira, stanje je kaotično s neizvjesnim slijedom događaja i ishoda.

ZDdanasNIKOLA ŠIMIĆ TONIN...

Književnik Nikola Šimić Tonin poslao je pripopćenje za medije koje...

read more

MUTNE IGRE Po projektu...

Prije nekoliko mjeseci na zemljištu između Supernove i “Braline...

read more

SUDAC KOLAKUŠIĆ Ovo je...

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić za N1 je komentirao svoj mogući...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr