round image on layout top

KAOS U ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI Zapelo spašavanje vojnika Lončara

28. rujna 2017. by urednik divider image

Najava AM da će se svim sredstvima boriti protiv povećanja vijećničkih naknada izazvala je rašomon u Županijskoj skupštini. Uvrštenje prijedloga za povećanje vijećničkih naknada na dnevni red Županijske skupštine po hitnom postupku u ime HDZ-a tražio je predsjednik njihovog kluba, Željko Šoša, na sjednici održanoj 14. srpnja. 2017. godine. Tome su se usprotivili vijećnici AM i MOST-a pa je nakon stanke prijedlog povučen. HDZ je najavio da će ustrajati na prijedlogu i iznijeti ga na idućoj sjednici dok su s druge strane dolazile opaske kako se radi o luđaštvu, bezobrazluku, moralnom glibu te su se najavljivale radikalne akcije.

Prijedlog o povećanju vijećničkih naknada nalazi se na Dnevnom redu Županijske skupštine koja se treba održati 03. listopada 2017. godine međutim ne predlaže ga više klub vijećnika HDZ-a već klub vijećnika HSP AS i HRAST-a. HDZ-ovci su ne baš hrabro odlučili ostati u rovovima s mogućnošću povlačenja isturivši ispred sebe svoje koalicijske partnere, gurajući im svoj vrući krumpir u ruke.

Nije tajna da bi povećanjem vijećničkih naknada najviše profitirao predsjednik Županijske skupštine, Željko Lončar kojemu bi naknada trebala skočiti za dva i pol puta, odnosno sa 1.600 kuna na 4.000 kuna. Željko Lončar se našao u nezavidnom položaju nakon pravomoćne presude Županijskog suda u Zadru kojom je izgubio spor sa Zagrebačkom bankom te je banci dužan isplatiti 321.023,56 kuna, troškove postupka te kamate.

Očigledno je da se situacija u Županijskoj skupštini komplicira, stanje je kaotično s neizvjesnim slijedom događaja i ishoda.

ZDdanasMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr